Armadillo-bootsen gör comeback!

15 jul, 2015 
AvNina Campioni
Annons

Har du också suktat efter de iögonfallande armadillo-bootsen från Alexander McQueens vår/sommarkollektion 2010? Nu kan du sluta vänta – de gör nämligen comeback – för att hjälpa jordbävningsoffren i Nepal.

Sällan har ett par boots blivit så omskrivna som Alexander McQueens armadilloliknande skor som modellerna trampade ut på catwalken med under vår/sommarvisningen 2010. På grund av deras komplicerade byggnad så kom skorna aldrig i produktion och sedan visningen har det bara existerat 21 par boots. Flera av dem kan skådas på utställningen Savage Beauty fram till 2 augusti på Victoria and Albert Museum i London.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Men, nu tillverkar man tre par nya boots och för den som känner att hen har lite över i sin pengabörs så kommer dessa klubbas på auktion hos Christie’s. Auktionen startar nästa tisdag och håller på till den 23 juli. Hundra procent av intäkterna kommer gå oavkortat till UNICEF och deras arbete med att hjälpa offren för jordbävningen i Nepal.

Så seså, ”skynda fynda”…

Annons