Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

Armadillo-bootsen gör comeback!

15 jul, 2015 
AvNina Campioni
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Har du också suktat efter de iögonfallande armadillo-bootsen från Alexander McQueens vår/sommarkollektion 2010? Nu kan du sluta vänta – de gör nämligen comeback – för att hjälpa jordbävningsoffren i Nepal.

Sällan har ett par boots blivit så omskrivna som Alexander McQueens armadilloliknande skor som modellerna trampade ut på catwalken med under vår/sommarvisningen 2010. På grund av deras komplicerade byggnad så kom skorna aldrig i produktion och sedan visningen har det bara existerat 21 par boots. Flera av dem kan skådas på utställningen Savage Beauty fram till 2 augusti på Victoria and Albert Museum i London.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Men, nu tillverkar man tre par nya boots och för den som känner att hen har lite över i sin pengabörs så kommer dessa klubbas på auktion hos Christie’s. Auktionen startar nästa tisdag och håller på till den 23 juli. Hundra procent av intäkterna kommer gå oavkortat till UNICEF och deras arbete med att hjälpa offren för jordbävningen i Nepal.

Så seså, ”skynda fynda”…

Annons