Alexa Chung gör kollektion för Superga – se bilderna

Se den nya kollektionen från Superga.

Redan för sex år sedan, 2011, frontade supermodellen, designern och tv-personligheten Alexa Chung en Supergakampanj och blev därmed det italienska skoföretagets ambassadör. Nu inleds ett nytt samarbete inför sommaren 2018 och denna gång designar hon en exklusiv kapsel-kollektion bestående av sju modeller.
15 mars, 2018

Kampanjen fotograferades i Los Angeles för att fånga Supergas signifikativa formspråk tillsammans med Alexas coola känsla för stil.

– Min mamma bar Superga när jag växte upp så varumärket har alltid varit en klassisk sko som funnits i min egna garderob. Det har varit otroligt spännande att få återkomma till Superga och nu som designer för en mindre kollektion. Superga var ett av de första företagen som lät mig involveras i en egen kampanj så nu känns det som att komma hem, säger Alexa Chung.

Skorna i kollektionen, som är tillägnade kvinnan, är en tolkning av klassiska Supergamodellen 2750. Gemensamt för skorna är att de bär en ”Alexa-logga” under sulan samt att de har en specialdesignad ”Alexa-plös”. En av modellerna har högre skaft, en modell är den klassiska sneakern och sedan presenteras en avslappnad slip-in modell.

Färgerna i kollektionen går bland annat i pastell såsom crème, lila och ljusblått och materialen består av lack, satin, canvas och frotté.

Se kollektionen nedan

Supergas och Alexa Chungs samarbete lanseras i dag, 15 mars 2018.

Läs mer:

ELLE listar: De 9 hetaste skotrenderna våren 2019

Här är de viktigaste modetrenderna våren 2019