Modehusens hyllningsvisning till Alber Elbaz

06 okt, 2021 
AvMichelle Lannerhjelm
Hyllningsvisning till Alber Elbaz.
Hela 45 modehus samlades under Paris Fashion Weeks sista dag för att hylla bortgångna modedesignern Alber Elbaz och hans ikoniska kreationer. Se modeskaparnas tolkningar!
Annons
Ashley Olsen - Stilresan genom åren
Ashley Olsen - Stilresan genom åren

Som ett perfekt avslut på Paris Fashion Week samlades igår 45 av branschens främsta modehus och la rivaliteten åt sidan för en sekund. Paris fylldes upp av en gemensam kärlek för att hylla designern Alber Elbaz, som arbetade för modehuset Lanvin i hela 14 år, genom en minnesvärd visning i riktig Elbaz-anda.

Modehusen tolkar Alber Elbaz tidigare kreationer

Love Brings Love är ett uttryck som bara skriker Elbaz, och just därför fick visningen det namnet. Kända modehus som Valentino, Bottega Veneta, Saint Laurent och Dries Van Noten var bara några av dem som samlades för att tillsammans tolka Elbaz tidigare kreationer. I en mörk sal upplyst av spottar spelas dramatisk musik. Första modellen ut var Adut Akech i en svart elegant klänning av Elbaz egna märke AZ Factory och därefter syntes modehusens tydliga tolkningar inta den svarta catwalken. Med allt från en glamrosa miniklänning med markanta axlar signerad Versace till en Mimmi Pigg-mönstrad klänning signerad Comme des Garçons och en plisserad gulddröm signerad Stella McCartney. Vi blickar mot eleganta kreationer med färgstarka och voluminösa detaljer. Det är lekfullt och feminint med en härlig blandning av texturer och material. Lanvins klänning är också något att lägga på minnet – modellens svepande släp består av ett portätt av Elbaz själv och när modellen svepte över catwalken kom klänningen till liv i en voluminös dröm. Precis så älskvärd som Valentinos luxuösa volangklänning som stack ut med sin livfulla rosa kulör. Missa inte att spana in kreationerna nedan!

Annons

Se hela visningen här:

Utvalda kreationer från visningen:

AZ Factory
Balenciaga
Bottega Veneta
Annons
Jean Paul Gaultier
Versace
Christopher John Rogers
Annons
Dries Van Noten
Schiaparelli
Comme des Garçons
Annons
Saint Laurent
Stella McCartney
Maison Margiela
Annons
Lanvin
Valentino

En final att minnas

Som en grand finale bröt låten Love Train ut i högtalarna och väggens draperingar föll ner till golvet. På en hög ställning stod modellerna uppradade för dans och från taket föll sedan ett massivt regn av rosa konfetti. Detta var absolut ett känsligt ögonblick som slutade med en riktig Elbaz-fest!

Annons

Foto: Imaxtree, TT

Annons