Åhléns och Minimarket gör exklusivt samarbete

Åhléns och Minimarket samarbetar.

Åhléns har inlett ett samarbete med modemärket Minimarket, som designar sin nya skokollektion exklusivt för Åhléns. Den första kollektionen släpps i höst.
22 februari, 2018

Som en del av Åhléns satsning på att skapa Sveriges mest attraktiva modeerbjudande har ett samarbete inletts med grundarna av Minimarket, systrarna Sofie, Pernilla och Jennifer Elvestedt. De kommer att designa sin nya skokollektion exklusivt för Åhléns och i höst släpps den första kollektionen.

– Åhléns har länge varit en viktig partner för oss i Sverige, därför känns det naturligt att vår nya skokollektion kommer att finnas exklusivt hos just Åhléns. Minimarkets skor har saknats på marknaden senaste året och vi är mycket glada att nu kunna erbjuda dem igen tillsammans med Åhléns, säger Sofie Elvestedt, Minimarket.

16 skomodeller i Minimarkets kollektion

Den första kollektion Minimarket tar fram för Åhléns består av 16 skomodeller, varav en handplisserad showpiece i begränsad upplaga. Kunden kommer även att hitta utvalda Minimarket-klassiker samt en rad nyheter.

– Vi vill framhäva och stötta bra svensk design och är mycket glada över samarbetet med Minimarket. Minimarket har flera framgångsrika skokollektioner bakom sig och har alltid stått för både hög modegrad och komfort. Vi ser med spänning fram emot att presentera den nya kollektionen senare i höst och tror att den kommer tilltala våra modemedvetna kunder, säger Maria Gemzell, Modechef Åhléns.

De första produkterna i kollektionen släpps i början av augusti på åhlens.se och på samtliga Åhléns City-varuhus.

Foto Peter Gehrke

Läs mer:

Då släpps Minimarkets skokollektion för Åhléns

Minimarket om nya skokollektionen: ”De ska passa till allt”