Adidas x Marimekko åteförenas för en andra kollektion

Adidas x Marimekko lanserar sin andra kollektion

Som vi längtat! Adidas x Marimekko är tillbaka och vi välkomnar de med öppna armar. Denna gång möts vi av Maija Isolas ikoniska Unikko-tryck som klär kollektionen i perfektion – här är allt du behöver veta om lanseringen!
15 september, 2021
TV: 5 back to work outfits att inspireras av i höst
1:9

Efter reklamen: TV: 5 back to work outfits att inspireras av i höst

(1:9)

I somras lanserades en kollektion vi inte glömmer – det ikoniska samarbetet mellan Adidas x Marimekko levererade djärva mönster och funktionell prestanda när de lanserade sin första debutkollektion. Var du en av dom som älskade samarbetet? Var lugn, de är tillbaka!

Maija Isolas ikoniska Unikko-tryck

Denna gång klär sig kollektionen i Maija Isolas ikoniska Unikko (vallmo) -tryck från 1964, och detta gäller inte bara på stilsäkra träningskläder, utan även streetwear, badkläder och älskvärda accessoarer. Kollektionen har också delvis gjorts på återvunnet material där de använt sig av Parley Ocean Plastic – ett sätt som förhindrar att de förorenar havet – wow!

Den 30 September kommer Adidas x Marimekko finnas tillgänglig online i en begränsad upplaga, men även i utvalda i 15 utvalda Marimekko-butiker – så vi får hålla ut lite till!

– Vi är glada över att återförenas med Adidas för ett andra limited edition-samarbete och presentera vår mest ikoniska tryckdesign, Unikko (vallmo), en sann symbol för kreativitet, i sportkläder för första gången. Adidas x Marimekko-kapseln omfattar båda varumärkenas engagemang för hållbarhet, originalitet och empowerment, och vi hoppas att de funktionella, men ändå lekfulla produkterna ger glädje till vardagliga aktiviteter för människor runt om i världen, säger Tiina Alahuhta-Kasko, VD och koncernchef för Marimekko .

Favoriter från kollektionen:

TV: Höstmode 2021 – så ser säsongens stora trender ut