Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Adam Berg från Modellpojkar: "Drömbokningen är väl nåt som genererar mycket pengar"

23 okt, 2014 
AvJohanna Andersson
Annons

Profil SVT Flow Modellpojkar S02 Adam Berg.jpg

Hur glammigt är livet som manlig modell egentligen? Champagne, fester och snygga tjejer – varje dag? En vanlig missuppfattning gällande vardagen i modebranschen i stort; ta det från några som vet. I den andra säsongen av SVT:s Kristallenbelönade dokumentärserie Modellpojkar får vi följa med in i en något dystrare verklighet; en verklighet där väntan, ensamhet och slit är huvudingredienser i en upp-och-nervänd vardag. Spendera natten i ett mögligt rum; dra in mer än de festa tjänar på en månad eller två nästa dag.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

I New York får vi hänga med Linköpingskillen Adam Berg i vardagslivet som modell, ett liv som han ändå trivs väldigt bra med. För ELLE berättar han om galna uppdrag, träning och framtidsdrömmar.

Se honom tillsammans med modellkollegorna Matija Prskalo, Sebastian Magnusson, Marcus Zetterberg, Texas Olsson, Andreas Brunnhage och Hadrien Streichenbergers i SVT Flow, klicka här!

Ovan: Stillbild ur serien Modellpojkar – Adam Berg på modelljobb i New York.  

Annons

Adam Berg Modellpojkar SVT

Hur har det varit att vara med i Modellpojkar och att bli filmad hela tiden?

– Jag tycker att det är väldigt kul att få vara med i just Modellpojkar eftersom att det visar modellbranschen ur ett annat perspektiv. Att bli filmad och den biten har inte varit särskilt jobbig då det bara varit en kille med en kamera som hängt med mig i min vardag. 

Vad har du fått för reaktioner på programmet från din omgivning?

– Reaktioner från vänner och familj har varit positiv. Jag tycker själv att de är skönt för dem att se hur jag har det och hur jag lever. Det har varit ganska svårt att förklara och ge en bra bild innan Modellpojkar.

Tycker du att du framställs på rätt sätt?

– De är inte helt lätt att måla upp en komplett bild av någon på så få minuter. Jag tycker dock att produktionen har gjort ett bra jobb med mig. Hade avsnitten varit längre kanske man hade fått en tydligare bild, jag kan tycka att jag verkar lite deppig då och då, haha.

Annons

Hur ser ditt liv ut just nu?

– Mitt liv ser aningen annorlunda ut idag då jag är bosatt i Sverige just nu. Jag jobbar lite deltid och modellerar. Jag tycker att den kombon fungerar bra och jag trivs väldigt bra med mitt liv just nu.

Vad längtar du hem till när du är ute och reser eller bor utomlands?

– Det som jag längtar mest efter är att ha något att komma hem till. En familj, en flickvän eller mina vänner. De är nog något många uppskattar och just den delen jag saknar mest.

Vad är det bästa med Linköping vs. New York?

– Linköping tycker jag nog egentligen bara om för människorna som bor där. Jag är liksom uppvuxen och har mina rötter i Linköping. New York, vart ska man börja… Det är en helt underbar stad, alla karaktärer, arkitekturen och pulsen. Skillnaden mellan dessa städer är att New York faktiskt är staden som aldrig sover, och det finns alltid något att göra eller se.

Hur håller du formen?

Annons

– Träning har alltid varit central för mig. På senare dagar har jag fått hela triangeln med kost, träning och sömn att stämma. Det är också då som jag börjat se resultat vilket i sin tur gör mig mer motiverad till att pusha mig själv hårdare. Jag äter nyttigt, tränar 5-7 pass i veckan och försöker sova ordentligt. Det jag tycker fungerar bäst är högintensiv träning, exempelvis crossfit.

Hur trivs du med livet som modell och vad är bäst respektive sämst med det?

– Jag trivs med livet som modell och jag är otroligt tacksam för allt jag fått uppleva. Jag kan dock känna att det är svårt att avancera. Då det inte finns så mycket du själv kan göra. Även ifall man gör allt rätt så är det inte säkert att man lyckas och kommer så långt som man önskar. Det allra bästa med modellandet är att du är väldigt fri.

En stor del av modellyrket går ut på att vänta, vad gör du för att få tiden att gå?

– Vad gör man inte för att få tiden att gå? Oftast finns det folk där som tycker det är precis lika tråkigt som du att vänta, och då kan man ju prata med dem. De är väl egentligen just på castings som man träffar många nya vänner eftersom det ofta finns gott om tid att lära känna varandra. Det kan ju också visa sig att man ska på exakt samma castings den dagen, och då blir det ganska naturligt att man hänger ihop. Visa dagar kan man bli ett helt gäng och vissa dagar kan det vara bara du och dina mobilspel.

Annons

Har du någon drömbokning som modell?

– Det skulle väl vara något som generar mycket pengar. Spelar egentligen ingen större roll för mig vilket märke det rör sig om. Självklart är vissa bokningar roligare och mer spännande än andra.

Vad är det mest konstiga/galna/udda du upplevt som modell?

– Den listan börjar bli ganska lång eftersom att man ofta strävar efter att göra något annorlunda inom modebranschen. Min konstigaste men också kanske roligaste upplevelse var när jag agerade tjej och tjejen agerade kille. För mig var det en svår roll att spela, men jag tror att det löste sig fint.

Vilket är ditt bästa minne från karriären så här långt?

– Det skulle nog vara ifrån min första modevecka i Milano. Då var vi som ett helt gäng; min svenska agentur Mikas, mina närmsta modellvänner och allt var bara nytt, spännande och så jäkla kul. Nu är det sällan vi alla är samlade på en och samma plats, då vi alla är på resande fot lite här och var i världen.

Vad har du för framtidsplaner?

– Jag hoppas på att börja plugga och bosätta mig i Toronto från och med januari. Även fast jag trivs väldigt bra i Sverige så har jag min flickvän där och jag vill gärna spendera min tid med henne. Sen är det nära och bra till New York, haha. Men inget är ännu hugget i sten.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons