Acne Studios x Mulberry – se hela kollektionen här

Acne Studios x Mulberry – se hela kollektionen här

Äntligen släpps Acne Studios kollektion med Mulberry. Resultatet? Skinnväskor och accessoarer i en begränsad upplaga. Se alla bilderna från Acne Studios x Mulberrys unika designsamarbete!
05 november, 2019

Tidigare under hösten meddelade Acne Studios att man gör en begränsad kollektion skinnväskor och accessoarer i samarbete med det brittiska modehuset Mulberry. I samband med det släppte man en teaser på modehusens gemensamma logotyp för designsamarbetet – en logotyp av Mulberrys ikoniska träd och Acne Studios bokstäver. Och nu har kollektionen äntligen avslöjats!

Svensk design och brittisk charm i Acne Studios x Mulberry-kollektionen

Kollektionen har utvecklas från en långvarig vänskap märkena emellan och bjuder på en mix av svensk design och brittisk charm. I kollektionen återfinns Acne Studios hypade Musubi bag och Mulberrys klassiska Baywater bag – väskorna har uppdaterats med en fräsch twist.

Kollektionen innehåller även mindre läderaccessoarer i form av en laptop-väska, pouch, mynthållare, plånbok och nyckelring. Skinnväskorna och accessoarerna är utformade i Mulberrys klassiska scotchgrain-material eller i Acne Studios grainy-läder.

– Detta är ett samarbete om vänskap och vår frihet som varumärke att göra vad vi vill göra. Det är en konversation mellan Acne Studios och Mulberry, en som grundades i ömsesidig respekt, säger Jonny Johansson, kreativ chef för Acne Studios.

Acne Studios har tidigare skapat uppmärksammade designsamarbeten, senast med konstnären Jacob Dahlgren, där konstnärens egna ränder mötte modehusets abstrakta stil och bjöd på många upplyftande färgmöten. Förra året släpptes det uppmärksammade samarbete med Fjällräven. I det samarbetet fick bland annat den klassiska Kånken ett nytt utseende som skapade en stor hype runt om i världen.

Hur Acne Studios och Mulberrys designsamarbete tas emot återstår att se – kollektionen lanseras 5 november 2019 i begränsad upplaga.

Acne Studios x Mulberry – se hela kollektionen av väskor och accessoarer här:

LÄS MER:

Alla looks från Acne Studios SS20-kollektion

Acne Studios släpper kollektion med Jacob Dahlgren

Hållbart mode: Så klär du dig tidlöst och trendigt