Acne Studios släpper kollektion med Jacob Dahlgren

Acne släpper randig kollektion

Färgstarkt, glatt – och randigt. Acne Studios släpper en kollektion med konstnären Jacob Dahlgren. Se hela kollektionen här!
11 oktober, 2019

Det är inte bara rutigt som är en trend. Acne Studios samarbetar med konstnären Jacob Dahlgren i en färgsprakande, randig kollektion. Det svenska modehuset har haft randiga plagg i sina kollektioner under flera års tid och såg samarbetet som ett naturligt steg i utvecklingen. Lekfullt och alldeles underbart!

Acne Studios samarbetar med konstnären Jacob Dahlgren – känd för sina randiga kreationer

Förutom att vara konstnär är Jacob Dahlgren lite av en expert gällande randigt. Sedan 2001 har han haft på sig randiga t-shirts varje dag, något som han dokumenterar på sin Instagram @jacob_dahlgren. Hans privata kollektion består just nu av 1 450 (!) randiga t-shirts, så det finns ingen risk att samma t-shirt syns flera dagar i rad. För Dahlgren är hans Instagram ett internationellt galleri som visar upp hans pågående projekt.

– En randig t-shirt är som ett abstrakt konstverk. När jag bär en randig t-shirt blir jag det konstverket. Det är roligt att tänka att alla får känna det när de bär ett plagg ur kollektionen, säger Jacob Dahlgren i ett pressmeddelande.

Lekfullt, färgstarkt och tidlöst

I Acne Studios samarbete med Jacob Dahlgren får vi se konstnärens egna ränder möta modehusets abstrakta stil och det blir många upplyftande färgmöten. Kollektionen utgår från en ny variant av modehusets Kassio-tröja, en tidlös komponent i garderoben. Vi ser även värmande halsdukar i merinoull och mysiga mössor. Utöver kläder finns det även tapet i två olika utföranden, sköna ullplädar och brickor i trä.

– Jacob är en intressant karaktär mellan konst och mode. Jag gillar att han lever sin konst. Med den här kollektionen ville vi komma in i hans värld så mycket som möjligt och skapa en tredimensionell värld av ränder, säger Jonny Johansson, creative director för Acne Studios.

Acne Studios samarbete med Jacob Dahlgren – se alla plagg här:

Acne Studios samarbete med Jacob Dahlgren, Stripes by Jacob Dahlgren, släpps online på acnestudios.com och i butik den 10 oktober 2019.

LÄS MER:

Monki släpper kollektion med Selam Fessahaye

Uniqlo i nytt samarbete med JW Anderson – se alla plagg