Så ser hösten 2022 ut hos Acne Studios – ELLEs favoritlooks

Acne Studios AW22-kollektion.

Acne Studios slog ett slag för det vackra i att reparera och ta vara på det vi redan har när kollektionen för hösten 2022 presenterades. Här är en första blick på kommande höst hos svenska modehuset.
03 mars, 2022

Under onsdagskvällen var det svenska Acne Studios tur att välkomna den franska modeveckans gäster till att upptäcka visningen av kommande höst 2022. 70-tals-synth-ikonen Suzanne Ciani öppnade visningen med elektronisk livemusik medan gästerna upptäckte visningen från nedsänkta sittplatser – en trappa ner i golvet.

2:43

Efter reklamen: ELLE Beauty: Allt du vill veta om syra

(2:43)

Visar hjärtat av Acne Studios DNA

Riktar vi blickarna till kollektionen och vad vi kan vänta oss nästa höst, ser vi en mix av det som är hjärtat av Acne Studios DNA. Upcyclade plagg och lappad denim stod i fokus men även uppdaterade inslag av husets signaturer, såsom starka ytterplagg i läder, broderi och utsmyckade detaljer. Utöver det introducerades fransar, lager på lager, paperbag-midjan och armbågslånga handskar som iögonfallande detaljer i höstens samling. Och för att inte glömma! Basplagget som tar AW22-catwalken med storm syntes även hos Acne Studios.

Här är it-plagget som tog över catwalken under Milano Fashion Week

Den här kollektionen handlar om att skapa från det som redan finns omkring oss, att göra något nytt av något bekant. Om att sy, fixa, laga och förbättra. Med kollektionen vill vi spegla det vackra med reparation, berättar Johnny Johansson, grundare och kreativ chef.

ELLEs favoritlooks från Acne Studios AW22

Se AW22-visningen i videon Och fler looks nedan

Foto: Acne Studios