Acne Studios herrkollektion AW22 suddar ut modegränserna

Acne Studios herrmode hösten 2022

Acne Studios suddar ut modegränserna och presenterar sin kommande herrkollektion för hösten 2022 på en rad kvinnliga modeller. Se hela kollektionen här!

20 januari, 2022
1:04

Efter reklamen: Behind the scenes med ELLE – Lekfull längtan

(1:04)

Herrmodeveckan i Paris är i full gång och i vanlig ordning stod Acne Studios på visningschemat när de skulle presenterade sin kommande höstkollektion för 2022. När lookbook-bilderna trillade in en stund efter visningen visade det sig att alla plagg hade blivit fotograferade på kvinnor.

– Det handlar om att se bortom kön. Jag ville experimentera med lookbooken och se vad som hände. För mig är poängen med att ha ett varumärke att tänka på möjligheter och att driva framåt, berättar Johnny Johansson, grundare och kreativ chef.

Och visst funkar de? Vi kan definitivt se oss själva i kollektionen oavsett vilket kön den initialt var designad för. Inspirationen till kollektionen är hämtad från nomadsamhällena i norra Sverige runt där Johnny växte upp. Resultatet blev en poetisk, traditionell kollektion – förvänta dig bredaxlade tweedrockar, omlottkoftor i tjockt ull och en rad lappade plagg där modehuset lekt med olika lapptekniker. Och en variant på de kända svenska kero-stövlarna med näbbtå har fått flytta in i Acne Studios-värld.

– När jag växte upp tyckte min mamma att de var riktigt coola så hon fick mig att bära dem. Jag hatade dem på den tiden och var alltid en av de enda barnen som bar dem i skolan. Nu är jag äldre, jag ville se om jag kunde ta in dem i Acne Studios-världen och leka med idén om arv och rötter, säger Johnny Johansson.

SE ACNE STUDIOS herrkollektion för hösten 2022 här:

Foto: Acne Studios