Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskor

Acne Studios herrkollektion AW22 suddar ut modegränserna

20 jan, 2022 
Acne Studios herrmode hösten 2022

Acne Studios suddar ut modegränserna och presenterar sin kommande herrkollektion för hösten 2022 på en rad kvinnliga modeller. Se hela kollektionen här!

För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Behind the scenes med ELLE – Lekfull längtanBrand logo
Behind the scenes med ELLE – Lekfull längtan

Herrmodeveckan i Paris är i full gång och i vanlig ordning stod Acne Studios på visningschemat när de skulle presenterade sin kommande höstkollektion för 2022. När lookbook-bilderna trillade in en stund efter visningen visade det sig att alla plagg hade blivit fotograferade på kvinnor.

– Det handlar om att se bortom kön. Jag ville experimentera med lookbooken och se vad som hände. För mig är poängen med att ha ett varumärke att tänka på möjligheter och att driva framåt, berättar Johnny Johansson, grundare och kreativ chef.

Annons

Och visst funkar de? Vi kan definitivt se oss själva i kollektionen oavsett vilket kön den initialt var designad för. Inspirationen till kollektionen är hämtad från nomadsamhällena i norra Sverige runt där Johnny växte upp. Resultatet blev en poetisk, traditionell kollektion – förvänta dig bredaxlade tweedrockar, omlottkoftor i tjockt ull och en rad lappade plagg där modehuset lekt med olika lapptekniker. Och en variant på de kända svenska kero-stövlarna med näbbtå har fått flytta in i Acne Studios-värld.

– När jag växte upp tyckte min mamma att de var riktigt coola så hon fick mig att bära dem. Jag hatade dem på den tiden och var alltid en av de enda barnen som bar dem i skolan. Nu är jag äldre, jag ville se om jag kunde ta in dem i Acne Studios-världen och leka med idén om arv och rötter, säger Johnny Johansson.

SE ACNE STUDIOS herrkollektion för hösten 2022 här:

Acne Studios herrkollektion AW22
Acne Studios herrkollektion för hösten 2022

Foto: Acne Studios

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons