Populärt: ShoppingtipsStylingtipsModetrenderNew York Fashion WeekVårmode 2024Streetstyle

Stilikonen Charlotte Lynggaard: "Kontraster i min garderob"

05 jun, 2020 
AvJenny Fredriksson
Charlotte Lynggaard
Charlotte Lynggaard är creative director på det danska smyckesmärket Ole Lynggaard. Hennes estetiska talang gäller inte bara smycken utan hon har en örnkoll på mode och har en underbar stil. En elegant mix av skräddat och en skön bohem. Läs ELLEs intervju med Charlotte där hon delar med sig av sina bästa stiltips.
Annons

Charlotte har jobbat med vackra ting hela livet och det genomsyrar allt hon gör. Speciellt i valet av kläder och accessoarer. Läs ELLEs exklusiva intervju med Charlotte där hon delar med av sin inspiration, modefavoriter och garderobsknep.

Vad är stil för dig?

– När jag tänker på stil så är kommer jag att tänka på min mamma och mormor. Jag är så privilegierad att jag har varit omgiven av så inspirerade av kvinnor i min familj.  En stilikon är en person som vågar vara sig själv och väljer kläder som känns passar hen och inte följer trender. Jag tror på oväntade kombinationer och starka kvinnor skapar stil. Jag hoppas att mina döttrar tror på sig själv och att de väljer vad de känner sig mest bekväma i.

Charlotte och hennes dotter Sofia Lynggaard.

Charlotte om sin egen stil, stylingknep och modeminnen

Hur skulle du beskriva din stil?

Annons

– Det är mycket kontraster i min garderob. Jag har ”no rules”. Varje morgon väljer jag  en ny helt outfit på som jag har kombinerat på ett nytt sätt. Jag älskar att styla med kläder som jag har haft i  många år som jag älskar. I min garderob finns det kläder som jag har haft sedan jag var ung, plagg jag har fått av mina morföräldrar blandat med mina nyare plagg.

Charlotte i en ljuvlig gul klänning.

Vilket är ditt bästa stylingtips?

– Två gånger om året ska man ta ut alla sina kläder ur garderoben och gå igenom ALLT ordentligt. Och om man har lust att stoppa tillbaka det igen ska man behålla det. Var gång ska man också göra om i ordningen i garderoben och hänga in det på ett nytt sätt. Sortera i olika färger eller i plagg så det blir fräscht i garderoben då kommer plaggen fram på ett nytt sätt. Det som man inte vill ha kan man stoppa ner i lådor och förvara och sen plocka upp och börja använda efter ett år eller två år. Och ifrågasätta varför man inte har använt just det här plagget som är så fint. Jo det är för jag behöver en ny skjorta passar till. Köp alltid  plagg som passar ihop.

Annons
Charlottes favoriter i garderoben.

Vilken är din favoritdesigner och varför?

– Det skiftar hela tiden. Det kan vara Chloé ett år och nästa Dries van Noten eller Celine. Ulla Johnson från New York gör också riktigt flotta plagg. Jag har kläder från alla möjliga designers. Dessutom syr jag också egna klänningar av gamla textilier. Om jag inte hade blivit  smyckesdesigner hade jag varit modeskapare.

Charlotte i ljuvlig blus med sin vackra ögonbrosch.

Ditt senaste inköp?

Annons

– En vacker klänning från Jil Sander och en tjusig Chloékavaj.

Charlotte Lynggard i en vit outfit.
Charlotte Lynggard på Basel world.

Vilket är ditt bästa shoppingtips?

– Think everything over twice! Man ska alltid tänka på om det passar ihop med resten av garderoben

Annons

”En scarf är som ett smycke och det är en riktig bra accessoar”

Vad är ditt signum?

– Jag älskar scarfs! Ifall du har en cool outfit som kanske är lite maskulint skräddad kan du bryta av med en skön t-shirt och en svängig scarf. Jag har kanske 60 stycken. Du kan snabbt förvandla en look eller ett plagg med en ny scarf. Det är som ett smycke och det är en riktig bra accessoar.

Om du bara skulle få bära en sak i resten av ditt liv – vilken skulle det vara?

 – Jag älskar mina snickarbyxor. Man kan antingen bära dem med fin skjorta eller en enkel t-shirt. Eller en skräddad herrkavajer. Jag har en kavaj från Dries van Noten som jag älskar!

Annons
Charlotte i favoritplagget snickarbyxor.

Vilket är ditt modemotto?

– Bryt av looken! Jag vill inte vara för ”fin”. Därför älskar jag t-shirts för att ta ner min look – för ifall man har en fin kavaj, skjorta, flotta smycken och tjusiga accessoarer  vill jag gärna bryta av det hela med en t-shirt eller en kavaj med sneakers.  Jag gillar kontraster!

LÄS MER:

Annons
Annons