9 heta nyckeltrender från Stockholms modevecka

05 sep, 2018 
Nu har vi landat på kontoret efter några intensiva dagar på Stockholms modevecka. Dessutom har vi hunnit grotta ner oss ordentligt i alla inspirerande kollektioner. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson listar de 9 viktigaste nyckeltrenderna för sommaren 2019.
Annons

1. Statementkostymen

Tänk oversize, tänk färg och tänk mönster när du ska investera i vårens trendigaste look. Det är så långt från en grå kontorslook man kan komma. Vårens kostym är perfekt om du vill göra ett intryck på festen, röda mattan eller på stan!

Annons

2. Vitt och fräscht

Vitt är en färg som kommer att dominera våra garderober nästa vår – och det är krispigt vitt. Funkar finemang till ytterplagg, kostymer och uddaplagg. Bäst effekt får man om man kör en total look. Så snyggt!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons

3. Sexy times

En stor trend på catwalken var sexanspelningar. Speciellt populärt var det på Borås textilhögskolas stora studentmodevisning. Inspirationen kommer från allt från fetsich-detaljer och legendariska modeskapare till Thierry Muglers estetik. Men även designers som Ida Klamborn och Emelie Janrell använder raffiga siluetter och genomskinliga tyger för att skapa en maxad och sexig look.

Annons
Annons

4. Stylingdetaljen: hucklet

En udda men skön stylingdetalj spanande vi in på visningarna – hucklet. Det ger en spännande damig eller lätt religös twist till ens vardags-outfit.

Annons

5. Blomfest

Blommor är alltid trendigt i någon form och vårens blomster går i 3D-applikationens tecken. Prova i form av fina hårsmycken eller hela ”blompuffiga” plagg. En underbar romantisk trend som passar perfekt till sommarens fester och studenter.

Selam Fessahaye, rosa broderi
Selam Fessahaye
Annons

6. Neon

Starka neonfärger har redan börjat bubbla som höstens trendigaste färgbudskap – för att riktigt ta fart våren 2019. Det är bara att ”go all in” på chockrosa, illgult och orange.

Selam Fesshaye, aprikos tyllklänning.
Selam Fesshaye
Emelie Janrell, rosa dräkt.
Emelie Janrell
Annons
Stand, kappa rosa och orange.
Stand

7. Maxade mönster

Wow! Mönsterglädjen tar ny fart våren 2019. Det är moderna mönster som tar plats. Klassiska mönster som rutor och blommor finns parallellt med digitalt framställda kreationer.

Annons
Stina Randestad, grön kreation.
Stina Randestad
Maxjenny, röd mönstrad kostym.
Maxjenny!
Camilla Thulin, mönstrad klänning.
Camilla Thulin

8. Vita klänningar

Går du i bröllopstankar till sommaren 2019 så finns det mycket vacker inspiration att hämta hos de svenska modeskaparna. De vita klänningarna som svept förbi på catwalken är riktiga sommardrömmar – långa, svepande, tyll- och sidenkreationer.

Annons
Jennifer Blom, halterneck.
Jennifer Blom
Ida Sjöstedt, plisserad klänning.
Ida Sjöstedt
Diana Orving, ljus klänning.
Diana Orving

9. Blanka ytor

Blanka material, gärna i siden, regerar i de svenska modehusens vårkollektioner. Siluetten är klassiskt lös och smickrande och gärna i ljuvliga juveltoner.

Annons
Jennifer Blom
Jennifer Blom
Diana Orving
Diana Orving
Maxjenny
Maxjenny!

Foto: Ida Zander, Mathias Nordgren, Fashion Week Stockholm

Annons

Läs mer:

Annons