Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

8 underbart vackra detaljer från Chanels couturevisning

05 jul, 2018 
AvJenny Fredriksson
Paris var inspirationen för Karl Lagerfeld när han presenterade en magisk paljettgnistrande couturevisning i det storslagna Grand Palais i tisdags. Här kan du frossa i vackra detaljbilder av den allra högsta modekonsten – signerad Chanel.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Haute Couture is Paris så kallar Karl Lagerfeld Chanels couturekollektionen för hösten 2018/19 – där ett höstlikt Paris inspirerar kollektionen. Chanel är kända för maffiga scendesigns till sina visningar och i tisdags hade Grand Palais förvandlats till ett Paris i miniatyr med catwalken som en promenad vid Seine, komplett med boklådor och allt. Siluetterna är smala och slanka och färgskalan går svart, silvergrått, vitt och blågrått. Makeupen går i glittrigt grönt och blir en skön, rockig kontrast till den ljuva Parisromantiken i plaggen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Coutureveckan kännetecknas av fantastiska kreationer, kvinnlighet och hantverksskicklighet. Klänningarna har alltid huvudrollen och såväl modevärlden som vi dödliga får frossa i dramatiska siluetter, volanger, tyll och ett överflöd av strassdekorationer.

För att få kalla sig för ett haute couture-modehus och visa på coutureveckan i Paris följer en rad regler. Riktlinjerna bestäms av den franska modeorganisationen Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Annons

Reglerna lyder som följer:

– Modehusets design och plagg görs på beställning för privatkunder, med en eller flera fittings.

– Modehuset ska ha en ateljé i Paris som sysselsätter minst 15 anställda på heltid.

– Modehuset ska ha 20 heltidsanställda med olika tekniska färdigheter i övriga ateljén.

– Modehuset ska presentera kollektioner på minst femtio looks varje säsong. Och plaggen ska ha både aftonprägel och ”vardagskänsla”. 

Couture står i motpol till ”fast fashion” och termen värnar verkligen om hantverket. Sömnad, broderier och accessoarer av yppersta klass står i fokus. Självklart kommer det med en prislapp som en väldigt liten grupp privilegierade människor kan konsumera.  Men vi kan alla njuta av skönheten i det enorma hantverket och detaljrikedomen som finns i det anrika modecouture-arvet. Här har vi samlat ihop 8 magiska detaljbilder från Chanels coutureshow.

Enjoy!

chanel-couture-detalje
En utsökt färgad och plisserad krage i chiffong tar andan ur en.
chanel couture detaljer
De skulpturala axlarna är ett centralt tema i Chanel couture-kollektion inför hösten. Spana in de vackert infärgade blå fjädrarna
Annons
Stora sidenrosetter markerar midja och byst på en paljettbroderat liv i tyll. WOW!
chanel couture detaljer
Det rockabillyinspireade håret och den grönglittrga ögonmakeupen kontrasterar fint mot den Parisromantiska plaggen.
Annons
chanel couture detaljer
Alla modeller fick individuellt anpassad makeup och hår. Vi älskar den härliga 50-talinspirerade ”quiff” luggen!
chanel couture detaljer
Ett utsökt hantverk på den tydligt skulpturala axeln – ett kollage av olika paljetter och små bitar av handklippta tygbitar.
Annons
chanel couture detaljer
Den perfekta partysiluetten. Vida maxikjolar i flödigt siden tillsammans med en nätt bolerojacka avslutar visningen.
chanel-couture-detaljer
Varje couturevisning avslutas med en klassisk brudklänning. Notera att handskarna är i lite laom punkigt avklippta. Typiskt Karl Lagerfeld!

Foto Chanel, Imaxtree

Annons