8 nyckeltrender – direkt från Milanos modevecka

Modestaden Milano levererar som vanligt ett magiskt mode under modeveckan. ELLE listar åtta starka trender som lyser starkast och som du måste ha koll på i höst.
04 mars, 2017

De italienska modehusen tar verkligen ut svängarna trendmässigt till hösten! Och det är i Milano man ser i vilken riktning säsongen är på väg. Vad som sticker ut? Retro och vintage! Vi ser exempelvis flera 60-tals looks, både den sockersöta Grease-looken och den färgstarka och kitschiga Austin Powers-looken. Utöver dessa looks finns också Gucci, som lever i ett helt eget universum och mixar årtionden och århundraden hejvilt.

1.RETRO

Ta sikte på närmsta vintagebutik och börja kitta upp dig till hösten. Både det eleganta 60-talet med snygga Mad Men-siluetter och en mer groovy knaslook är heta framöver.

Philosophy

Prada

No 21

Gucci

Marni

2. STATEMENTKOFTAN

Om det i London var statement-tröjan som var i fokus så har det italienska modehusen jobbat med koftan och gett den en rejäl uppdatering med mycket pärlbroderier och volanger. Dessutom får den gärna vara i en skön färg.

Gucci

Prada

Philosophy

3. BLOMMIGT

Vi går mot en prunkande höst. Storblommigt i vackra, starka färger. Inget för blyga violer med andra ord…

Alberta Ferretti

Dolce & Gabbana

Gucci

4. GULT

Modevärldens fascination för färgen gult fortsätter. ELLEs absoluta favorit är Guccis kreativa direktörs, Alessandro Micheles, knallgula logo t-shirt.

Gucci

Alberta Ferretti

5. RUTIGT

Okej, nästa hösts viktigaste inköp är ett rutigt ytterplagg i pepita, glencheck eller i en annan smårutig variant.

No 21

Prada

Gucci

Philosophy

6.GLITTER

Som det ska glittras framöver! Vi ser SÅ mycket glitter på catwalken just nu. ELLEs favoriter är alla glittriga tajts och skor.

Gucci

Philosophy

Philosophy

7. PANNBANDET

En oväntad comeback men en ack så kul accessoar. Vem vill inte ha ett pannband med en fet Gucci-logga ?

Dolce & Gabbana

Gucci

8. TEKLÄNNINGEN

Höstsäsongens nyckelplagg är en ljuvlig klänningsmodell med anor från 40-talet med söta puffärmar, markerad midja och perfekt längd. Så snygg ihop med en rutig kavaj – en given trenduniform i höst.

No 21

Bottega Veneta

Foto Imaxtree