8 höjdpunkter från Paris Fashion Week 2019

8 höjdpunkter från Paris Fashion Week 2019

ELLEs Jenny Fredriksson listar de mäktigaste modeögonblicken, snackisarna och trenderna från modets huvudstad Paris.
06 mars, 2019

BAM! Så var modecirkusen – som de internationella modeveckorna ändå är – slut för den här gången. Paris avslutar alltid och det är där man får de stora, maffiga modevisningsupplevelserna serverade. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson listar de mäktigaste modeögonblicken, snackisarna och trenderna från modets huvudstad Paris

1.Au revoir monsieur Karl

Det blev emotionellt värre när Chanel visade Karl Lagerfelds sista kollektion för det ikoniska franska modehuset. Man inledde visningen med en tyst minut för den multibegåvade kreatören och inte ett öga var torrt i den mäktiga lokalen Grand Palais. Självklart var set designen  ”over the top” och säsongens tema var en urchic, liten alpby. Kollektionen är dessutom väldigt stark med uppdaterade tweedplagg som kostymer med härligt svepande byxor och långa tjusiga kappor, som för övrigt är ett viktigt nyckelplagg hösten 2019.

Chanel aw 19 final

Chanel

2. Rosa är alltid en bra idé

Oh la la, vi kan INTE få nog av världens bästa färg – nämligen rosa. Det får inte de franska modehusen heller. Hot pink eller chockrosa har ett riktigt moment i höstens kollektioner.

Valentino aw 19 rosa klänning

Valentino

Alexander Mcqueen aw 19 rosa klänning

Alexander Mcqueen

aw 19 rosa klänning

Chanel

3.Veckans viktigaste budskap: stövlarna

Oh no tjejer –  tråkiga nyheter. Det verkar som att den ljuva sneakertiden är över. Inte en enda klumpig gympasko i modehusens kollektioner har vi sett. Inte för att vi behöver överge de ljuvliga träningsskorna helt men vi måste kanske inse att den ultrabekväma trenden börjar närma sig sitt slut. Skodonet som gäller nu framöver är chica läderstövlar i alla former.

Celine aw 19 stövlar

Celine

Isabel Marant aw 19 stövlar

Isabel Marant

4. Chloés mest omtalade look #7

Det franska modehuset Chloé fick en riktig hit med sitt ljuvliga blåvita ”Toile de Jouy” mönster. En av veckans mest hajpade looks.

Chloé aw 19 toile de Jouy

Chloé

5. Den hetaste makeupdetaljen: mörka läppar

Veckans beautycrush går till de riktigt mörka läpparna. Så snyggt till en flawless bas och en enkel ögonmakeup. Looken går hand i hand med den mörka, romantiska strömning som genomsyrade Paris modevecka.

Paco Rabanne aw 19 vinröda läppar

Paco Rabanne

Chloe aw 19 vinröda läppar

Chloé

6. De nya punkiga detaljerna

Precis som de mörka läpparna finns det andra detaljer som plockar upp den mörka, romantiska trenden som dominerade kollektionerna i Paris. Vi älskar multi-piercingen på Alexander McQueen och Olivier Rousteings generösa strössel med nitar på Balmain.

Alexander McQueen

Alexander McQueen

Balmain aw 19 look nitar

Balmain

7. Vår största girlcrush: Penelope

Ett sus gick genom publiken när skådespelerskan och Chanel-ambassadören Penelope Cruz gick ut bland de sista entréerna på Chanels visning. Hur snygg som helst i en bedårande outfit och en vit blomma i handen.

Chanel aw 19 Penelope Cruz

Chanel

8. Den nya stilikonen: the lady

Säsong efter säsong har den urbana sportiga looken DOMINERAT på catwalken men nu är det andra bullar – en ny stilikon har landat i modehusens kollektioner. En bourgeois kvinna, en lady med GOD smak är den nya stilinspirationen. Hedi Slimane har rensat Celines arkiv från 1970-talet och skickade ut den ena looken efter den andra som osade tjusig, välklädd dam. Plagg som sätter stilen är klockade midikjolar, kavajer och blusar och styla gärna med eleganta stövlar, dinglande axelremsväskor och logoscarfs.

Celine aw 19 look

Celine

Foto: imaxtree

Läs mer:

Chanel visar sin AW19-kollektion på Paris Fashion Week

6 härliga höjdpunkter från Milano Fashion Week 2019