8 höjdpunkter från New York fashion week

Höjdpunkterna från New York fashion show 2019

New Yorks modevecka har precis tagit slut och vi har fått en försmak på trenderna som kommer att dominera under kommande modeveckor. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson delar med sig av New York Fashion Weeks härligaste modeögonblick.
15 februari, 2019

1. Den viktigaste modebudskapet från New York

Vi på ELLE älskar när trender slår igenom på bred front. Det absolut största fokuset de olika modehusen har haft i höstkollektionerna är på mäktiga siluetter på ärmar och axlar. Vi spanar in härligt puffiga axlar och ärmar på först och främst blusar men även klänningar för sig en omgång. Spana in dessa ljuvliga vita puffärmsblusar från våra favoriter på New Yorks modevecka. We love!

Rodarte vit puffärmsblus New York fashionweek

Rodarte

Khaite

Vit blus Zimmermann NEw York Fashionweek

Zimmermann

2. Supermodeller på catwalken

Blast from the past på catwalken i New York. Två supermodeller från 80- och 90 talet stängde två av de tyngsta visningarna på veckan. På Michael Kors  Studio 54-inspirerande kollektion gick den ursnygga 60-åriga (!) toppmodellen Patti Hansen och en av 90-talets största supermodeller, den nu 50-åriga Christy Turlington, gick Marc Jacobs sagolika kollektion i en makalöst vacker fjäderkreation. Så inspirerande!

Patti Hansen

Christy Turlington Burns stänger Marc Jacobs visning på New Yorks modevecka

Christy Turlington Burns

3. Microtrend: Patchworkblommor

Vi och modehusen är fortfarande vansinnigt förtjusta i blommigt.  I höstens kollektioner har Coach 1941 och Oscar de la Renta uppdaterat blommönstret med i en dekorativ patchwork-teknik. Romantiskt och modernt.

Oscar de la Renta blommig cape New york fashion week

Oscar de la Renta

Coach 1941 blommig klänning backstage

Coach 1941

4. Anna Suis karamellhår

Man kan lita på att den charmiga och härliga designern Anna Sui levererar en riktig smällkaramell, både i look och kollektionsväg! Hårkreatören bakom dessa underbara poppiga och punkiga perukerna är den legendariska hårstylisten och entreprenören Garren som har grundat det creddiga hårvårdsmärket R+Co

Anna Sui rosa och rött hår

Anna Sui

Anna Sui lila hår

Anna Sui

bella hadid och taylor hill

Anna Sui

Anna Sui turkos hår

Anna Sui

Anna Sui pink hair

Anna Sui

5. Rodartes drömklänningar

Systrarna Laura och Kate Mulleavy som står bakom Rodarte går från klarhet till klarhet. De skapar mode från sitt högst egna perspektiv som är kryddat med fantasi och en stor dos kärlek för det hyperkvinnliga. De är födda och är fortfarande baserade i Los Angels och det syns verkligen i deras referenser och kollektioner. Kolla in tre makalöst vackra klänningarna nedan och njut av modeeskapism på högsta nivå.

Rodarte rosa klänning New York fashion week

Rodarte

Rodarte rosa klänning New York fashion week

Rodarte

Rodarte blå klänning New York fashion week

Rodarte

6. En ny svensk streetstylestjärna

Svenska Thérèse Hellström som har en bakgrund i PR, och är numera influencer och moderedaktör gör succé på den internationella streetstylescenen. Hennes unika och färgstarka stil är superinspirerande och är en blandning av dansk ”scandi-chic” och high fashion. Den här looken är en skön mix – den underbara kappan kommer från det coola demicouture märket La Doyenne och accessoarerna är Chanel och Celine, såklart.

Svenska Therese Hellström på New York fashionweek streetstyle ikon

Thérèse Hellström

 7. New Yorks nyckelplagg: den lilla rutiga

Glöm den lilla svarta i höst! Nu är det en rutig blåsa som gäller. Modedarlingen och kändisfavoriteten Laquan Smith har gjort en klänning som uppfyller alla trendkrav. Rätt rutigt mönster – check och den perfekta puffärmen – check! Rosie Assouline har gjort en underbar rutig klänning med ett underbart liv som är en hybrid mellan en singoalla och en puffärmsdröm – to die for!

Laquan Smith

Laquan Smith

Rutig klänning Rosie Assouline

Rosie Assouline

8. Svenska toppmodeller på catwalken

Det är alltid roligt att spana in svensk modelltalang på catwalken. Fantastiskt fina Sabina Karlsson med det vackraste håret och de finaste fräknarna rockar en underbar lurexkreation på Michael Kors. Visste ni att Sabina är en nybliven mamma till en pojke och bor i New York och är världens trevligaste. En annan svensk toppsnäcka är det svenska bombnedslaget och Victoria’s Secret-modellen Kelly Gale som gick den galet sexiga Philip Plein-showen. Go Sweden!

Svensk toppmodell Sabina karlsson på Michael Karlsson

Sabina Karlsson

Svenska toppmodellen kelly gale på philip plein visning

Kelly Gale

Foto: Imaxtree, TT

Mer från New York Fashion Week:

Streetstyle-detaljerna som tog över New York Fashion Week

New York Fashion Week: Maxade mönster hos Coach AW19

Streetstyle-inspo direkt från New York Fashion Week

Drömlik höst hos Khaite AW19 på New York Fashion Week