Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

8 höjdpunkter från New York fashion week

15 feb, 2019 
AvJenny Fredriksson
Höjdpunkterna från New York fashion show 2019
New Yorks modevecka har precis tagit slut och vi har fått en försmak på trenderna som kommer att dominera under kommande modeveckor. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson delar med sig av New York Fashion Weeks härligaste modeögonblick.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Den viktigaste modebudskapet från New York

Vi på ELLE älskar när trender slår igenom på bred front. Det absolut största fokuset de olika modehusen har haft i höstkollektionerna är på mäktiga siluetter på ärmar och axlar. Vi spanar in härligt puffiga axlar och ärmar på först och främst blusar men även klänningar för sig en omgång. Spana in dessa ljuvliga vita puffärmsblusar från våra favoriter på New Yorks modevecka. We love!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Rodarte vit puffärmsblus New York fashionweek
Rodarte
Khaite
Vit blus Zimmermann NEw York Fashionweek
Zimmermann
Annons

2. Supermodeller på catwalken

Blast from the past på catwalken i New York. Två supermodeller från 80- och 90 talet stängde två av de tyngsta visningarna på veckan. På Michael Kors  Studio 54-inspirerande kollektion gick den ursnygga 60-åriga (!) toppmodellen Patti Hansen och en av 90-talets största supermodeller, den nu 50-åriga Christy Turlington, gick Marc Jacobs sagolika kollektion i en makalöst vacker fjäderkreation. Så inspirerande!

Patti Hansen
Christy Turlington Burns stänger Marc Jacobs visning på New Yorks modevecka
Christy Turlington Burns
Annons

3. Microtrend: Patchworkblommor

Vi och modehusen är fortfarande vansinnigt förtjusta i blommigt.  I höstens kollektioner har Coach 1941 och Oscar de la Renta uppdaterat blommönstret med i en dekorativ patchwork-teknik. Romantiskt och modernt.

Oscar de la Renta blommig cape New york fashion week
Oscar de la Renta
Coach 1941 blommig klänning backstage
Coach 1941
Annons

4. Anna Suis karamellhår

Man kan lita på att den charmiga och härliga designern Anna Sui levererar en riktig smällkaramell, både i look och kollektionsväg! Hårkreatören bakom dessa underbara poppiga och punkiga perukerna är den legendariska hårstylisten och entreprenören Garren som har grundat det creddiga hårvårdsmärket R+Co

Anna Sui rosa och rött hår
Anna Sui
Anna Sui lila hår
Anna Sui
Annons
bella hadid och taylor hill
Anna Sui
Anna Sui turkos hår
Anna Sui
Annons
Anna Sui pink hair
Anna Sui

5. Rodartes drömklänningar

Systrarna Laura och Kate Mulleavy som står bakom Rodarte går från klarhet till klarhet. De skapar mode från sitt högst egna perspektiv som är kryddat med fantasi och en stor dos kärlek för det hyperkvinnliga. De är födda och är fortfarande baserade i Los Angels och det syns verkligen i deras referenser och kollektioner. Kolla in tre makalöst vackra klänningarna nedan och njut av modeeskapism på högsta nivå.

Annons
Rodarte rosa klänning New York fashion week
Rodarte
Rodarte rosa klänning New York fashion week
Rodarte
Rodarte blå klänning New York fashion week
Rodarte
Annons

6. En ny svensk streetstylestjärna

Svenska Thérèse Hellström som har en bakgrund i PR, och är numera influencer och moderedaktör gör succé på den internationella streetstylescenen. Hennes unika och färgstarka stil är superinspirerande och är en blandning av dansk ”scandi-chic” och high fashion. Den här looken är en skön mix – den underbara kappan kommer från det coola demicouture märket La Doyenne och accessoarerna är Chanel och Celine, såklart.

Svenska Therese Hellström på New York fashionweek streetstyle ikon
Thérèse Hellström

 7. New Yorks nyckelplagg: den lilla rutiga

Glöm den lilla svarta i höst! Nu är det en rutig blåsa som gäller. Modedarlingen och kändisfavoriteten Laquan Smith har gjort en klänning som uppfyller alla trendkrav. Rätt rutigt mönster – check och den perfekta puffärmen – check! Rosie Assouline har gjort en underbar rutig klänning med ett underbart liv som är en hybrid mellan en singoalla och en puffärmsdröm – to die for!

Annons
Laquan Smith
Laquan Smith
Rutig klänning Rosie Assouline
Rosie Assouline

8. Svenska toppmodeller på catwalken

Det är alltid roligt att spana in svensk modelltalang på catwalken. Fantastiskt fina Sabina Karlsson med det vackraste håret och de finaste fräknarna rockar en underbar lurexkreation på Michael Kors. Visste ni att Sabina är en nybliven mamma till en pojke och bor i New York och är världens trevligaste. En annan svensk toppsnäcka är det svenska bombnedslaget och Victoria’s Secret-modellen Kelly Gale som gick den galet sexiga Philip Plein-showen. Go Sweden!

Annons
Svensk toppmodell Sabina karlsson på Michael Karlsson
Sabina Karlsson
Svenska toppmodellen kelly gale på philip plein visning
Kelly Gale

Foto: Imaxtree, TT

Mer från New York Fashion Week:

Streetstyle-detaljerna som tog över New York Fashion Week

New York Fashion Week: Maxade mönster hos Coach AW19

Streetstyle-inspo direkt från New York Fashion Week

Drömlik höst hos Khaite AW19 på New York Fashion Week

Annons