70–tal möter art déco på House of Dagmars AW19–visning

06 feb, 2019 
AvLinnéa Ruiz Mutikainen
House of Dagmar AW19
Två storstilade epoker möts när House of Dagmar visar sin AW19–kollektion på Stockholm Fashion Week.
Annons

Klassiskt, rutigt och fuskpäls. I måndags visade House of Dagmar upp sin AW19–kollektion i Konstnärshuset, ett vackert venetianskt palats från 1899.

I den historiska byggnaden får vi se en kollektion som blickar tillbaka till just svunna tider. AW19–kollektionen är, enligt modehuset själva, en fusion mellan 70–talet och art déco, en eklektisk tidsepok som tog form under mellankrigstiden. Då mötte det traditionella hantverket ett mer modernt uttryck med en förkärlek för symmetriska former. House of Dagmar visar prov på detta när klassiska staples i form av stilfulla skjortor möter löst sittande ytterplagg och använder ett tidlöst, geometriskt motiv – rutor.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Randig piketröja och matchande kjol på House of Dagmars AW19–presentation
Foto: Mathias Nordgren.

Färgpaletten är både varm och jordnära, med flera plagg i kamel, burgundy och natur. Utöver den magiska hybriden mellan 70–tal och art déco är även Lauren Hutton, legendarisk modell och skådespelerska med enorm framgång under 70–talet, en stor inspiration bakom AW19–kollektionen.

Annons

 

Foto: Mathias Nordgren.

Se alla bilder från House of Dagmars AW19–visning här:

Röd puffercoat på House of Dagmars AW19–presentation
Randig piketröja och matchande kjol på House of Dagmars AW19–presentation
Rutigt och fuskpäls på House of Dagmars AW19–presentation

Varma toner möter rutor

Jordnära toner har synts en hel del inom inredning och syns även i House of Dagmars AW19–kollektion – fast i lite varmare, höstigare varianter. Här ser vi två looks som går i varma färgskalor med nyckelplagg i form av den rutiga klänningen och den mysiga men stilfulla kappan i fuskpäls.

Annons
Vit tröja och kjol på House of Dagmars AW19–presentation
Vit kappa i fuskpäls på House of Dagmars AW19–presentation

Det klassiska modet

Vad är egentligen bättre än en klassisk garderob i svart och vitt? Det är inte bara tidlöst, utan också enkelt och alltid stilfullt. Blanda med fördel plagg med olika textur och utförande för en mer genomtänkt look.

Annons
Blå knälång fuskpäls på House of Dagmars AW19–presentation
Svart kappa och fuskpälsväska på House of Dagmars AW19–presentation
Vacker beigerutig kappa och kjol på House of Dagmars AW19–presentation

En oversized favorit

Oversized fortsätter vara ett ledord och gör sig extra snyggt när det kommer till ytterplagg. Ett omtalad favorit i kollektionen är den smårutiga kappan. Tack vare sin bas i kamel är den tacksam att kombinera med en rad färgglada plagg, men också plagg i samma färgskala som här ovan.

Annons
Svart outfit bryts av med vit väska på House of Dagmars AW19–presentation

Stylist: Marcus Söder.
Hår: Momo.
Produktion: Studio Bon.

Se hela visningen här:

Videon kunde inte hittas

Läs mer:

Annons