Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

Inspireras av 70-talet i vinter – här är de trendiga köpen du inte får missa

03 nov, 2021 
AvCecilia Persson
70-talsinspirerat mode vintern 2021
Decenniet som står för stilinspirationen den här säsongen är utan tvekan 70-talet. Vi har samlat plaggen och accessoarerna som fixar stilen!
Annons

Hösten och vintern 2021 kastas vi mer eller mindre tillbaka till det glada 70-talet. För även om säsongens trender har hämtats från många olika inspirationskällor och årtionden så är det ett av dem som dominerar lite extra just nu.

Inspirationen hämtar vi från legendarer som Farah Fawcett, Cher, Diana Ross och inte minst Bianca Jagger, som får sägas vara en av de som gjorde det största avtrycket på 70-talets mode som lever kvar än idag.

Bianca Jagger på 70-talet

Än idag är Bianca Jaggers look med rutig kavaj och skjorta under helt rätt, gärna tillsammans med utsvängda jeans.

Annons
outfit med kavaj och utsvängda jeans

Även den skräddade kostymen är ett av trendplaggen den här säsongen – en look som Bianca Jagger sportade redan för ett halvt sekel sedan.

Mick och Bianca Jagger på 70-talet

Veronika Heilbrunner bar en något uppdaterad, men helt klart 70-talsinpsirerad, kostym många år senare.

Annons
Veronika Heilbrunner

Trendiga 70-talsinspirerade plagg

Vi har samlat plaggen att satsa på vintern 2021 för att få till den rätta 70-talsinspirerade looken 2021.

UTSVÄNGDA BYXOR

Finns det någon silhuett vi förknippar mer med 70-talet än de utsvängda byxorna? Vintern 2021 är de helt rätt, i allt från extra långa byxor till en något croppad modell, som de här jeansen från Carin Wester. Läs mer och köp jeansen här (reklamlänk).

utsvängda jeans inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.
Annons

Kostymer och långa kavajer

Den tvådelade kostymen har alltid varit ett säkert kort, men är extra rätt just nu tack vare den här säsongens skräddade trend. Satsa på en tidlös modell med en silhuett som aldrig går ur tiden, som den här varianten från Wakakuu Icons. Kavajen är enkelknäppt och har en lätt avslappnad passform, läs mer och köp den här (reklamlänk). Kostymbyxan har raka ben, normalhög midja och pressveck fram, läs mer och köp den här (reklamlänk).

kostym för dam inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kostymen.
Annons

Mönstrat

Går det att tänka på 70-talets mode utan att få upp mönstrat för sitt inre? Den här ribbstickade klänningen från Monki prickar in allt från stilen till nyanserna som vi förknippar med 70-talets mode, dessutom till ett riktigt budgetpris som låter dig leka loss med din stil. Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

mönstrad orange ribbstickad klänning inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Orange toner

Chloe aw21 inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Hos Chloé kunde vi skåda mängder av olika nyanser av orange på catwalken.

En av sommarens trendfärger, orange, lever vidare från sommaren. Nu ser vi den i något mer dova nyanser på allt från stickade plagg till klänningar, som den här tidlösa satinklänningen från 2nd Day med långa ärmar, v-ringning och knytning i midjan. Läs mer och köp klänningen, som även finns i svart, här (reklamlänk).

Annons
orange satinklänning inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Overaller (skisuit, catsuit)

Vid sidan av klänningen finns det fler plagg som underlättar klädvalet på morgonen och inför festen. Med en overall har du fixat så gott som hela looken i endast ett plagg – och dessutom är den riktigt trendig vintern 2021. Den här säsongen ser vi nämligen allt från kroppsnära catusits till quiltade vinteroveraller, inte minst på Miu Mius visning, och det finns många fina val i olika prisklasser. Den här vita boilersuiten kommer från H&M, är gjord i denim och har ett bälte i midjan för en smickrande silhuett. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
vit boilersuit i denim inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till plagget.

Disco/glitter och paljetter

70-talsdisco? Ja tack! Givenchy var ett av alla modehus som visade upp glitter och glamour på catwalken.

Givenchy AW21
Givenchy AW21

Även hos kedjorna finns det många fina val för dig som vill synas den här vintern, kanske för att ta igen över ett år utan festligheter? Den här pennkjolen med paljetter från H&M har en smickrande passform och en effektfull slits i sidan, och är perfekt om du vill addera lite glitter och glamour till din look. Läs mer och köp paljettkjolen här (reklamlänk).

Annons
svart paljettkjol inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

BRUNA TONER

Det är inte bara orange vi förknippar med 70-talet utan även brunt – en nyans som få av oss nog trodde skulle tilltala oss för några år sedan, men som nu är säsongens utan tvekan stora färg. Vintern 2021 bär vi brunt i alla olika nyanser, från ljust beigebrunt till mörkaste chokladbrunt. Den här tröjan i ull från Wera spelar i det senare teamet och är ett stilsäkert basplagg som du kommer bära under många säsongen framöver. Läs mer och köp ulltröjan här (reklamlänk).

Annons
brun stickad ulltröja inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Shearling

Jackor och kappor med shearlingdetaljer var utan tvekan ett av 70-talets it-plagg, och även idag finns det många varianter med fårpäls och fuskpäls att välja på. Den här kappan från & Other Stories prickar utan tvekan in både säsongens trendnyans och design. Läs mer och köp shearlingkappan här (reklamlänk).

brun shearlingkappa inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Minikjol

Långa kjolar och midikjolar är numera ett givet inslag i vardagslooken, men de senaste säsongerna har även minikjolen konkurrerat om platsen i garderoben. Den här fiskbensmönstrade kjolen från Lindex har en borstad struktur på materialet som gör att den både känns klädd och är riktigt snygg i vinter. Läs mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
fiskbensmönstrad minikjol inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Stövlar

Vad passar bättre till den korta kjolen än ett par stövlar med högt skaft? Både värmande och riktigt stilsäkert! De här med den perfekta 70-talsinspirerade rundade tån kommer från Monki, är gjorda i läderimitation och finns dessutom i svart. Läs mer och köp stövlarna här (reklamlänk).

vita stövlar inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Manchester

Ett av 70-talets stora material! Bianca Jagger satsade på en oversized kavaj i mörka toner med ett bälte i midjan för en skarpare silhuett – en look som vi gärna bär även idag.

Annons
Bianca Jagger i manchesterkavaj

En tolkning av looken som funkar lika bra 2021 är trendplagget skjortjackan, som gärna får vara i just manchester. Ett enkelt sätt att ta in materialet i din look i en modern tappning! Den här skjortjackan kommer från H&M och finns i flera olika färger, bland annat brunt om du verkligen vill gå all-in på 70-talskänslan. Läs mer och köp skjortjackan här (reklamlänk).

vit skjortjacka i manchester inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortjackan.

Fuskpäls

Fler och fler stora modehus slutar att använda sig av päls, men det betyder inte att vi inte kan inspireras av några av 70-talets ikoniska looks. Idag finns många alternativ till päls och just fuskpälsen är dessutom ett av säsongens stora trendplagg. Den här kappan i fuskpäls från Oui är både värmande och mysig, läs mer och köp kappan här (reklamlänk).

Annons
beige fuskpälskappa inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

Retrosneakers

Vi vill inte bara ha 70-talsikonen Farah Fawcetts glammiga hår – utan även hennes sneakers.

Farah Fawcett 70-talet

Just retroinspirerade sneakers är helt rätt just nu och är det perfekta valet för att klä ned exempelvis kostymen, eller i en avslappnad look med utsvängda jeans. Det finns mycket fint från det hajpade märket New Balance, bland annat dessa ljusbeiga sneakers med röd logga på sidan. Läs mer och köp New Balance-skorna här (reklamlänk).

Annons
retrosneakers från New Balance inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Tröja med krage

Just Farah Fawcett och hennes medspelare i lika ikoniska Charlie's Angels, Jaclyn Smith och Kate Jackson, prickar in ännu fler av säsongens trender på den här promo-bilden för serien. Förutom den skräddade västen, som också är stor just nu, bär vi gärna tröjor med krage i stil med Jaclyn Smiths snygga variant.

Charlie's Angels

Den här ribbstickade tröjan från Stock hlm/MQ Marqet är riktigt mångsidig med sin polokrage som både kan bäras uppfälld eller nedfällt med hjälp av dragkedjan – en annan detalj vi ser mycket av just nu. Läs mer och köp tröjan här.

Annons
ribbstickad vit tröja med krage och dragkedja inspirerat av 70-talets mode vintern 2021
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.
8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras avBrand logo
8 gånger Hailey Bieber rockat 90-talsfrisyrer att inspireras av

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons