Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

Så lyckas du med second hand-shoppingen – 7 bra tips

30 apr, 2017 
Fördelarna med second hand-shopping är många. Man sparar både på pengar och miljö, men ibland kan det kännas svårt att hitta rätt bland alla plagg. ELLE har tipsen för en lyckad second hand-shoppingrunda.
Annons

1. Titta igenom hela affären och prova hellre för mycket än för litet. Det som hänger i butiken är ofta unikt och du vill inte missa ett fynd på grund av att plagget inte ser perfekt ut på galgen.

2. Skriv en lista över det du söker, annars är det lätt att du tappar fokus. Men var samtidigt öppen för de där unika guldklimparna som du inte visste att du letade efter.

3. Ha på dig kläder som är smidiga att ta av och på och satsa på neutrala färger. Då är det enklare att se om något passar och går att styla med basplagg som du redan har.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

4. Köp inte plagg med fläckar. Finns det en fläck har den troligtvis funnits där ett tag redan och du kommer antagligen inte att få den att försvinna hur många gånger du än tvättar plagget.

levis
Prova hellre för mycket än för litet.

5. Satsa på klassiker. Det är underbart att hitta ett udda plagg som sticker ut, men generellt kan det löna sig att satsa på mer klassiska passformer eftersom att de är tidlösa.

Annons

6. Bli inte lurad av designermärken. Märket betyder inte alltid att plagget är äkta, det beror på vart du shoppar. Dessutom är det plagget som du bär som syns, så se till att du verkligen gillar det och inte köper plagget för märkets skull.

7. Om du fyndat ett plagg som behöver lite kärlek för att sitta perfekt kan du ta det till en sömmerska. Men var medveten om att en sömmerska inte kan utföra under. Om ett plagg är för litet eller lädret har spruckit går det inte att göra något åt det. Vissa plagg är svåra och tidskrävande att sy om, så var beredd att betala lite extra för ditt fynd.

Inspiration Cosmopolitan
Foto IBL

LÄS OCKSÅ:

Annons