7 stilar att prova – enligt Pinterest

7 stilar att prova – enligt Pinterest

År 2018 spås modet bli vågat och detaljrikt. Vågar du dig på att prova ett par byxor i glansig lack eller föredrar du ett par klassiska jeans? Här är trenderna som Pinterest spår bli stora i år.
29 december, 2017

Det är detaljerna som gör stilen under kommande året, åtminstone enligt Pinterest årliga trendspaning. Trendspaningen har tagits fram av plattformens analytiker som har tittat på vad deras användare börjat söka efter mer och mer. Just mode och stil är en av de största kategorierna och många inspireras och sparar bilder på Pinterest där catwalk- och street stylebilder blandas med bloggares vardagsoutfits.

Här följer sju snygga stilar att prova 2018 – enligt Pinterest:

1. De klassiska jeansen

En klassiker som spås göra stark comeback när allt fler Pinterestanvändare suktar efter att addera ett par klassiska blå jeans gjorda i 100 procent bomull till sin garderob.

Klassiska blåa jeans

Foto: IBL

2. Logomani

Stora synliga loggor, märken och symboler på kläder fortsätter att vara trendigt. En stor inspiration på Pinterest är street style-bilder där loggorna ofta matchas med mer klassiska plagg.

Tröjor med Balenciaga–loggan

Foto: Imaxtree

3. Statements i öronen

Långa, utsmyckade örhängen och stora ringar i öronen är populärt bland Pinterestanvändare. Sparade bilder på statementörhängen, för såväl fest- som vardagstillfällen, har ökat med hela 947 procent. Wow!

Stora vita örhängen

Foto: Imaxtree

4. Baskern

Den franska klassikern har slagit igenom hos frankofiler världen över. En snygg accessoar som passar året runt och dessutom finns i alla färger du kan önska dig.

Svartvit outfit med svart basker

Foto: Imaxtree

5. Slits

Iögonfallande detaljer är helt klart en av årets största trender, åtminstone om man ska tro Pinterest. Snygga slitsar syns inte bara i klänningar och kjolar, utan även i byxben och ärmar och ger plagg ett minimalistiskt element som bryter av.

Randig kjol med slits

Foto: Imaxtree

6. Snygga strumpor

Tunna, nätta strumpor som matchas med såväl sneakers som sandaler är en av trenddetaljerna som spås öka i popularitet under 2018. Ett par annorlunda strumpor får vilken outfit som helst att sticka ut lite mer.

Strumpor i klackskorna

Foto: Imaxtree

7. Glansig lack

Många är nyfikna på plastig, glansig lack i vår. För den modiga finns vårens trenchcoat i lack, medan den som vill ha en mindre dos av trenden kanske föredrar en kjol eller ett par byxor. Lacktrenden gör sig även fin i detaljer som i ett par klassiska boots eller en väska.

Plastig, glansig lack

Foto: IBL

Läs mer:

Här är de 3 trendigaste förlovningsringarna – enligt Pinterest

Maxade mönster möter färgstarkt – så stylar du vårtrenderna