7 steg till den perfekta rakningen

28 april, 2015

Att raka benen är ingen barnlek. Lär dig kosten att raka med precision och få ett slätt, irritationsfritt resultat!

1. Duscha eller bada

Även om kvinnors hår är tunnare än mäns är det ungefär lika hårt som en koppartråd av samma tjocklek. När du fuktar håret blir det mjukare och lättare att bryta, vilket underlättar rakningen. Men bada inte för länge – efter 15 minuter i vatten börjar huden bli uppsvälld, vilket resulterar i att rakningen inte blir lika nära.

2. Använd rakgel

Applicera en fuktrik rakgel innan du rakar benen. Det hjälper till att behålla vatten i hårstråna och försäkrar att rakhyveln glider smidigt över huden. Många vanliga tvålar kan torka ut huden.

3. Välj rätt rakhyvel

Se till att välja en rakhyvel som möter din huds behov. Gillette Venus har åtta olika rakhyvlar för olika behov. Läs mer om hur du hittar din perfekta match här.

4. Byt blad oftare

Fräscha blad ger en närmare, mjukare och bekvämare rakning. Det kan också förhindra skärsår och irritationer. Kvinnor bör byta blad vid första tecken på tröghet eller irritation, men eftersom hårväxt kan variera beroende på person, är det upp till var och en att bedöma hur ofta det är. I genomsnitt byter kvinnor rakhyvel efter 10 rakningar.

5. Lätt på handen

Använd så lite tryck som möjligt när du rakar dig och raka i den riktning som känns mest behaglig. För den närmaste rakningen rekommenderas att raka mot det håll håret växer, vilket på benen innebär nedifrån och upp.

6. Spara svårrakade delar till sist

Baksidan av knän och lår och andra områden som anklar, där benen är nära hudens yta, är oftast svåra att raka. Ett sätt att göra jobbet lättare är att låta en rakgel verka så långe som möjligt på dessa områden innan rakning.

7. Återfukta!

För att behålla hudens naturliga fukt är det viktigt att återfukta dina ben. Smörj in dig med en rik hudcreme eller olja för att hålla huden mjuk, smidig och glänsande efter rakningen.

Läs mer om hur du får ditt livs snyggaste ben här!

Den här artikeln är ett samarbete mellan ELLE och Gillette Venus.