7 snygga looks från Burberrys rekordvisning på London Fashion Week

Burberry London fashion week 2019

Burberry visade rekordmånga (160!) looks på sin visning på modeveckan i London och den var skapad för att tala till både den yngre och den äldre generationen. ELLE har samlat allt som du måste se här!
19 februari, 2019

På Burberrys visning i London i söndags visades en stor AW19-kollektion, med totalt 160 looks på catwalken. Riccardo Tisci, som är ny kreativ officer chef på Burberry, gjorde sin andra kollektion för modejätten och ville då nå ut till alla. Från den yngsta generationen till den äldsta.

Inför visningen av höst-och vinterkollektionen ville Tisci skapa en spegling på hur livet ofta kan delas upp i två delar. Därför delades åskådarna upp i två olika grupper där man antigen blev tilldelad en guld eller silverbiljett. Personerna med en guldbiljett fick sitta i ett stort rum med rustika träpaneler, medan de med silverbiljett fick se visningen precis intill en live-installation, där barn klättrade på staket och lekte på gatan. Allt för att spegla kollektionen på rätt sätt.

Här är några looks från visningen av Burberry AW19:

1. Klassisk Burberry

2. Beige, beige, beige

En utav vårens stora trendfärger är storfavoriten beige men enligt Burberry hänger den kvar även till höst och vintersäsongen 2019. De visade nämligen välskräddade kostymer, plisserade kjolar, silkesklänningar och klassiska kappor – allt i den ljusa trendfärgen.

3. Färg och mönster

I de 160 olika utstyrslarna visades plagg för alla generationer. Det var allt ifrån stilfulla dräkter till rockiga sport-looks. Den hängivna mannen bakom kollektionen menar att man ska kunna hitta både svindyra lyxplagg hos Burberry men även träningsoveraller för den yngre generationen som drömmer om sitt första designer-plagg. I en kommentar till Vogue nämner han att han själv vet hur det känns att inte ha råd och möjlighet till att köpa plagg från ens favoritdesigner.

4, Stilfullt skinn

5. Fjäderfång

6. Den coola jackan

En ny sida av Burberry tog plats på catwalken när modellerna visade mer rock och sport än tidigare. För att hylla och ge plats till den yngre publiken syntes bland annat det klassiska Burberry-mönstret nu i en tuffare version och festklänningarna var korta och utsmyckade.

7. Sportig punk

Foto: Imaxtree

Upplev hela visningen här!

https://youtu.be/BMzJFU7gwt4

Läs mer:

Victoria Beckhamn visar AW19 på London Fashion Week

Streetstyle-detaljerna som tog över New York Fashion Week

Allt om Marc Jacobs visning på New York Fashion Week