7 ikoniska bröllopsklänningar från populära tv-serier

13 mar, 2023 
AvPenellope Ness
Ikoniska bröllopsklänningar från tv-serier
Från Meredith i Grey's anatomy till Blair i Gossip girl – vi listar några av de mest ikoniska bröllopslooksen från populära tv-serier!
Annons
5 filmer du måste se under 2023
5 filmer du måste se under 2023

Några av de största ögonblicken i tv-serier är när vi äntligen får se våra favoritkaraktärer gifta sig, eller iallafall klä sig i bröllopsklänningar – här är några av våra favoriter!

ikoniska bröllopsklänningarna från tv-serier

Suits (2011-2019)

Meghan Markle i en bröllopsklänning kanske får dig att tänka på den axelbandslösa Givenchy-klänning som hon bar 2018 när hon gifte sig med prins Harry. Men innan dess hade skådisen en vacker v-ringad klänning när karaktären Rachel gifte sig med Mike (Patrick J. Adams) i tv-serien Suits.

New girl (2011-2018)

I säsong 5 av New girl får vi äntligen se Schmidt (Max Greenfield) och Cece (Hannah Simone) gifta sig. Producenterna har sagt att det var viktigt att bröllopet hedrade både Ceces indiska arv och Schmidts religion, judendomen. Looken skulle dock inte vara lika traditionell som när hon bar sin bröllopssari. Man hedrade därför de indiska traditionerna genom att addera addera guldmönstret och de röda islagen.

Annons

How I met your mother (2005-2014)

Det tog hela 203 avsnitt innan Robin (Cobie Smulders) och Barney (Neil Patrick Harris) gifte sig i How I met your mother. Och den vackra klänningen i fråga är Monique Lhuilliers Addie, från hennes brudkollektion våren 2011.

Friends (1994-2004)

Har det någonsin funnits ett mer ikoniskt tv-ögonblick än när Monica, Rachel och Phoebe äter popcorn och slappar i tre olika bröllopsklänningar? Ganska svårslaget.

Grey's anatomy (2005-2023)

I den sjunde säsongen av Grey's anatomy fick vi dubbla bröllop. Arizona och Callie gifter sig i två väldigt olika klänningar. Och Meredith och Derek gifter sig i tingshuset. Tyvärr får vi inte se Meredith i någon bröllopsklänning i just det här avsnittet, men i säsong 17 får vi det!

Gossip girl (2007-2012)

Ett annat ikoniskt ögonblick är när Blair Waldorf och Chuck Bass gifter sig. Blair står iklädd den långärmade blåa Elie Saab-klänningen, ett glittrigt hårband och vackra örhängen. Det var nästan ett perfekt ögonblick – till polisen kom.

Annons

Game of thrones (2011-2019)

Daenerys Targaryens ljusa, lavendelfärgade klänning var en gåva från hennes bror – och kanske det enda positiva som han bidrog med i tv-serien. Det var i det första avsnittet som vi fick se bröllopet, men det var bara en av många vackra looks som Daenerys kom att bjuda på.

Källa: Cosompolitan Foto: TT

5 minnesvärda bröllopsklänningar från filmer och tv-serier vi älskar
5 minnesvärda bröllopsklänningar från filmer och tv-serier vi älskar
Annons
Innehåller annonslänkar