6 trendiga färger som inspirerar modet 2020

Trendiga färger från modeveckan i London

Modeveckan i London visade vägen för säsongens trendigaste färger och vi är så här för dem! Spana in de hetaste streetstyletrenderna från AW20, som guidar dig rätt i vårmodet.
19 februari, 2020

VIDEO: INSPIRERAS AV SÄSONGENS FÄRGTRENDER

De hetaste färgtrenderna 2020
Slå på ljud

London Fashion Week AW20 – check! Vi säger tack och bock till den brittiska modeveckan genom att slå ett slag för den inspirerande och alltid lika färgstarka streetstyledelen som denna stad genomsyrades av under veckan. Vill du läsa om alla visningar kan du givetvis göra det här, men se till att spana in de här inspirerande bilderna som indikerar vilka färger som du ska satsa på våren 2020!

1. Rosa

Åh ja! Vad piggar upp mer än att addera en detalj eller två i en rosig nyans av rosa? Fashionistorna under London Fashion Week stylade nyansen som en härligt utstickande detalj där antingen skjortan, väskan eller kappan fick ta för sig. Gärna tillsammans med andra pigga färger eller till grått och svart som ger en mer kontrasterande känsla.

2. Mer beige tack!

Jodå, det är fortfarande beige som gäller. Redan under Köpenhamns modevecka kunde vi fastställa att den ljusa nyansen av beige har konkurrerat ut den annars självklara klassikern – svart. Sedan början av året har nyansen visat sig stark och om vi ser till vad det modeintresserade folket bär mest under de rådande modeveckorna, är den garanterat här för att stanna ett bra tag framöver. Får du inte nog? Spana in mer om beige här och här.

3. Strålande solgul

Solklara stänk av gult syntes en hel del. Uppiggande, fräscht och extremt hett till vår- och sommarsäsongen 2020. Med andra ord en trendfärg år 2020 som vi välkomnar med öppna armar!

4. Graciöst med grått

Graciösa grå tog sig form i klassiska kostymer, rejäla kappor och statementkavajer. Helst i kombinationer med ljusa och mörka inslag av liknande färgton.

5. Blombonanza!

Blommönster och broderade detaljer blomstrade även på Londons gator. På väskan, på kappan och även på polotröjan! Flower power och vi älskar att det mönstrade får ta för sig.

6. Fina färger i fokus

Ingen modevecka i London utan starka färger. Under London Fashion Week brukar färgstarka looks reagera när det kommer till streetstyle och denna säsong var inget undantag. Vi ser spännande färger och kombinationer, men nu i en mix av starka klassiker och nyanser som drar mer åt det ljusa pastell-hållet. Som bland annat aqua, lavendel, mint, babyblått och trendigt tallgrönt.

Foto: Imaxtree

Här är de viktigaste modetrenderna våren 2020
Slå på ljud

Läs mer om modeveckorna:

Modetrender 2020 – att satsa på redan nu

New Fashion Week AW20: Allt från de bästa visningarna

Area stod för New York Fashion Weeks mest omtalade visning