Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeOutfits till bröllopMidsommarklänningar

6 kloka citat från ELLEs exklusiva intervju med drottning Silvia

12 dec, 2018 
AvJohanna Lejon
Drottning Silvia fotad av Camilla Åkrans
ELLE har plockat ut några tänkvärda citat från vår intervju med drottning Silvia. Läs dem här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Drottning Silvia om…

 Hållbart mode och att återanvända kläder:

– Det är viktigt att visa att man använder sina kläder! Det har jag alltid tyckt är viktigt. Man arbetar så mycket med en klänning. Man väljer. Man tittar. Man provar. Det är mycket arbete bakom en klänning, och en garderob. Då tycker jag att det är synd att bara använda kläderna en gång, eller två.

Intresset för kläder och mode:

– Jag tycker förstås det är intressant och vackert och viktigt med vackra kläder. Men, egentligen är det inte det viktigaste, tycker jag. Fast det får jag väl inte säga till ELLE!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Det är klart att jag beundrar dem som skapar couture. Det finns så oändligt vackra saker, och kläderna lever kvar. Det spelar ingen roll om det är 1960 eller 1970, den typen av klädesplagg håller.

Drivkraften och kampen för de utsatta:

– När jag ser någonting som jag kan hjälpa till med, då försöker jag göra det. Åtminstone dra fokus till frågan. Det tycker jag är viktigt, och det är en fantastisk möjlighet som jag har.

Annons

Att utföra ett officiell uppdrag för första gången, 1976:

– Det var speciellt. Men jag var aldrig rädd, eller nervös, det var jag inte. Det var spännande och intressant att träffa andra människor och sedan hade jag ju kungen bredvid mig, så det var inte så farligt. Några butterflies har jag aldrig känt eller lidit av.

Att sitta i publiken då Tystnad Tagning-uppropet presenterade sina vittnesmål på Södra teatern i samband med att #metoo-rörelsen startade:

– Det var ju väldigt viktigt, det tyckte vi. Alla dessa berättelser, och allt det som hade hänt. Det ville vi gärna stödja, naturligtvis. Vi kan inte lägga oss i kampanjen. Men vi kunde visa vårt stöd, och det gjorde vi. Jag tycker att det är oerhört viktigt, och naturligtvis väldigt bra att de fick så stort gehör, det är verkligen fantastiskt.

Läs mer:

Exklusivt: ELLE möter drottning Silvia

Drottning Silvia om att låna ut kläder till kronprinsessan Victoria: ”Fint”

Cia Jansson om drottning Silvia-intervjun: ”Historiskt!”

Foto Camilla Åkrans

 

Annons