Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

6 höjdpunkter från Stockholm Fashion Week!

31 aug, 2018 
AvJenny Fredriksson
Stockholms modevecka har precis avslutats och nu har vi landat på Elles kontor och är fullmatade med intryck och laddade massvis med inspiration. Här delar Elles moderedaktör Jenny Fredriksson med sig av veckan 6 största modeögonblick.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det bästa från Stockholms modevecka

1. Nya designtalanger

Vissa klänningar glömmer man inte i första taget! Under The Swedish School of Textiles stora visning med 140 entreér (!) som öppnade hela modeveckan så var det den begåvade designern Stina Randestads magiska klänning i ett glittrande, innovativt mesh-material som gjorde ett stort intryck.

Stina Randestand - The Swedish School of Textiles.
Stina Randestand – The Swedish School of Textiles.

2. Little Liffners samarbete med Evelina Kroon

Färginjektion och tejpfest – så kan man summera den färgstarka presentationen vi bjöds på i Bukowskis lokaler. I kollektionen ”Going Places” har designern (tillika Little Liffners grundare) Paulina Liffner von Sydow hämtat inspiration från interiörer, 60-talsmode, 80-talsattityd och klassiska, amerikanska semesterorter som Palm Springs. Till sin presentation samarbetade Paulina med den multibegåvade konstnären Evelina Kroon vars färgstarka och grafiska målningar prydde ett helt rum på Bukowskis. Alla verk är till salu på Bukowskis fram till lördagen den 2 september. Om du är nyfiken på Evelinas underbara konst kika in här och snart här.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Little Liffner vaskor och konst av Evelina Kroon.
Little Liffner väskor och Evelina Kroons färgstarka tejpkonst.

3. Veckans skräll!

Ett sus gick igenom publiken när Camilla Thulins visning i den mäktiga Spegelsalen på Grand Hôtel öppnades av Sara Danius. Sara bar sin nya, specialdesignade knytblus (of course!) i siden som kommer att finnas till försäljning i Camilla Thulins webshop i vår.

Sara var dock inte den enda prominenta kvinnan på catwalken. Visningens line up var minst sagt imponerande. Utöver Sara klev även Monica Ahlberg, Ewa Fröhling, Dominika Peczynski, Susanna Hakelius Popova, Galaxia Elias och Sara Mohammed ut på catwalken. Power minst sagt!

Annons

Kollektionen är en klassisk sommarhyllning till Camillas kvinnliga estetik med färgstarka tryck och välsittande plagg som kjolar och klänningar.

Sara danius Camlla Thulins visning
Sara Danius öppnande Camilla Thulins visning.

4. Mångalen

Smyckesdesignern Maria Nilsdotter visade sin nya kollektion ”Moondust” i den vackra Skeppsholmskyrkan. Tillsammans med stylisten Maria Monti och alla fina modeller skapade de en urban, sagoinspirerad visningsupplevelse.

Smyckena är inspirerade av John Bauer och svenska folksagor och motiven måne och stjärnor är genomgående. Superfint!

Annons
Maria Nilsdotter örhängen måne
Man blir mångalen av Maria Nilsdotters örhängen.
Linn Arvidsson modell
Modellen Linn Arvidsson öppnade visningen.

5. Veckans fashion moment

Annons

Selam Fessahayes debutkollektion stod för veckans stora snackis. Alla som var på visningen var i fullständig extas! Stämningen var på topp och plaggen likaså.

Selam Fessahaye är kostymör och stylist och jobbar med musikaliska storheter som Seinabo Sey, Amanda Winberg och Sabina Ddumba – som alla gick  visningen.

Selams kollektion är elegant expressiv med plagg som verkligen tar för sig; maffiga paljetter och volanger, en färgpalett i en klockren mix av neon och nudes, perfekta för scenen – eller för någon som vill ta streetsylescenen med storm.

Selam Fessahaye
Selam Fessahaye SS19.
Selam Fessahaye
Selam Fessahaye SS19 
Annons
Selam Fessahaye
Selam Fessahaye SS19

6. Queen Adina

Annons

She’s back on the runway! Adina Fohlin är en av Sveriges största modeller och har gått visningar för alla stora modehus, på cv:t står både Marc Jacobs, Christian Dior, Chanel, Alexander McQueen, Gucci, YSL Rive Gauche, Prada och många fler. Hon har även gjort ett helt gäng ikoniska kampanjer under sin karriär, däribland Yves Saint Laurent. Nu för tiden är hon först och främst konstnär och fotograf så det är en riktig ynnest att få se henne på catwalken på Stockholm – vilket vi fick på både Diana Orving och Emelie Janrells visningar.

Adina Fohlin på Diana Orving.
Adina Fohlin på Diana Orving.
Adina Fohlin på Emelie Janrell
Adina Fohlin på Emelie Janrell.
Annons

Foto Mathias Nordgren, IBL

Mer från Stockholms modevecka!

Stockholm Fashion Week: Beckmans Collage of Fashion

Stockholm Fashion Week: Alla looks från Ida Sjöstedt AW19

Stockholm Fashion Week: Se bilderna från Stylein AW19

Myrorna lånar ut färdiga outfits under Stockholm Fashion Week

Annons