Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

6 höjdpunkter från Paris Couture Week

11 jul, 2018 
AvNora Kourkis
Det är i Paris modemagin händer! Under förra veckan gick coutureveckan av stapeln, ELLEs beautyassistent Nora Kourkis var på plats och spanade i det senaste inom beauty (och couture) hos modestorheter som Jean Paul Gaultier, Georges Hobeika och Ralph & Russo. Läs Noras bakom kulisserna-berättelse!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Nästan front row på Georges Hobeika

Den första coutureshowen för mig var den libanesiska modedesignen Georges Hobeika – som är en riktig favorit. Det kändes som att jag var med i en underbar dröm och stämningen var på topp i lokalen Theatre National på Place de la Trocadero (som dessutom har en panoramautsikt över Eiffeltornet!). Jag rusande in med andan i halsen och blev snabbt omhändertagen av Georges Hobeikas pr-tjej Monique som jag tidigare träffat på Cannes Filmfestival. Hon uppgraderade snabbt min standingbiljett till en tjusig sittplats på andra raden! Nästa gång blir det front row…

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Georges Hobeika Couture med toppmodellerna Maria Borges & Cindy Bruna i fabulösa klänningar gjorda av Swarovskistenar.

2. Backstagemagi

Efter visningen var det dags att gå backstage – där allt händer! Jag fick träffa designern Georges Hobeika som var så trevlig!

Annons
Den libanesiska modedesignern Georges Hobeika och Nora Kourkis från ELLE Sverige. 
Jag smög fram till alla underbart gnistrande coutureklänningar för att kolla närmare på detaljerna innan de packades ner.

Här fick jag även chansen att prata med make up-artisten som hade gjort make up-looken på modellerna. Hon var inspirerad av filmen Black Swan och valde att göra en sminkning med markerade ögon med svart ögonskugga heldragen ända ut till tinningen och hårfästet med en blålila skimrig ögonskugga och fransarna mättade med mascara . Till det? En silkeslen bas med nudefärgade läppar!

Annons
Nora Kourkis och make up-artisten backstage efter Georges Hobeikas visning.
Georges Hobeika couture
Den dramatiska looken som är inspirerad av filmen Black Swan.

3. Ralph & Russos regnbågskollektion

Direkt efter George Hobeika var det snabba ryck till nästa show, Ralph & Russo, som är ett brittiskt modehus med lyxinriktning. Inbjudningskortet var i så fina färger och gav en ledtråd till hur showen och kollektionen skulle bli.  På catwalken fick vi se många lekfulla och vackra neonfärger. Designerparet var inspirerade av den franska aristokraten och modedesignern Jacquline de Ribes.

Annons
Klänning inspirerad av modelegenden Jacquline de Ribes på Ralph & Russo Couture show FW 1819.

4. Beautytips av influncern Camila Coelho

Efter Ralph & Russos show träffade jag Camila Coelho, en brasiliansk bloggare och influencer med 7,3 miljoner följare (!) på Instagram. Jag kunde inte låta bli att fråga om vad hennes bästa tips är för att hålla huden så fräsch och glowy! ”Skydda alltid ansiktet med SPF!”, sa hon bestämt.

Camila Coelho & Nora Kourkis efter Ralph & Russos visning.

5. Jean Paul Gaultier  & hot in the city!

Jean Paul Gaultier visade sin couture show på sitt egna lilla palats på Rue Saint-Martin, högt uppe i Marais. Der var en supervarm sommardag i Paris och det fanns en solfjäder på varje sittplats

Annons
Keep it cool in Paris!

Kollektionen var en mix av eleganta aftonklänningar med en touch av Gaultiers vilda stil och temat var Smoking or not smoking. De dramatiska klänningarna matchade verkligen de sotade ögonen!

Jean Paul Gaultier.
Jean Paul Gaultier.
Annons

6. Skandalöst party

Efter den fantastiska showen var det dags för den stora lanseringen av Jean Paul Gaultiers nya doft Scandal by Night. Självklart firande man med ett storslaget party! Där träffade jag Jean Paul Gaultiers musa och inspiration – den spanska skådespelerskan Rossy de Palma. Hon berättade att Jean Paul Gaultier och hon står varandra väldigt nära och att hon verkligen älskar att jobba med honom. Ett sådant inspirerande möte!

Oh la la! Rossy de Palma & ELLEs Nora Kourkis på Jean Paul Gaultiers lanseringsevent för den nya doften Scandal by night.

Läs också:

8 underbart vackra detaljer från Chanels couturevisning

Bästa looksen från haute couture-veckan i Paris

Foto Privat, Imaxtree, Georges Hobeika

Annons