Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleSe Min LookTrendiga vårskor

6 experttips när du väljer behå

29 apr, 2015 
AvLisa Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Alla har vi de där plaggen som inte är riktigt rätt. En behå som inte är i rätt storlek eller modell sitter inte som den ska. Rätt behå ger en skön känsla – om du ens märker den. Elle sände en testpatrull till Triumph-butiken på Kungsgatan i Stockholm för att få professionell hjälp att välja ut varsin passande behå samt lära sig mer om hur du ska tänka när du bygger och tar hand om din behågarderob. Här listar vi våra fem bästa experttips när du ska köpa behå.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Den här artikeln är ett samarbete mellan ELLE och Triumph.

SPAR_BMU_MW_WHU_Tai_700

1. Professionell hjälp

Det låter allvarligare än du tror men får du rätt hjälp när du ska välja behå kan vi lova att den kommer sitta bättre och ge dig en skönare känsla. Med rätt behå ska du både få stöd och hjälp att forma din byst. Det tar en liten stund men att hitta rätt behå som verkligen passar tjänar du på i längden. I vissa butiker kan du boka tid för att prova ut din behå – en lyxig stund värd att unna sig.

Annons

2. Storleken har betydelse

Behån ska verkligen passa just dig och din byst – se till att du får hjälp att välja rätt stil, form, kupa och mått. Många har fel storlek eftersom man lätt köper samma som förra gången trots att din byst förändras över tid.

Rätt storlek på din behå skapar en skön känsla och du ska vara trygg att den gör jobbet.

3. En behå-garderob

När du väljer din behå ska du utgå från hur och till vad den ska fungera. Olika aktiviteter ställer olika krav på din behå. Naturligtvis har du en sportbehå när du tränar men har du en passande behå för varje annat tillfälle; till den heta sommarfesten med dans hela natten, eller till vårens första grillfest i den kyliga vårkvällen. Kraven är olika och det är därför smart att se till att ha ett brett urval av behåar i din garderob. En behågarderob bör innehålla behåar som funkar för fest, sport, vardag, arbete och myskvällar i soffan.

4. Prova ut behån med olika plagg över för att se hur den sitter med kläderna på

Annons

Till vilka plagg ska du använda behån?  Tveka inte att ta med de specifika plaggen till butiken så att du verkligen kan prova ut rätt behå. Det krävs ju naturligtvis olika behåar för olika urringningar, olika skärningar och för kläder med olika passform. Men glöm inte att ta hänsyn till om du vill att behån ska synas eller inte när du bär en topp av tunnare material eller eventuellt något lite mer genomskinlig. En spetsbehå kan vara fantastisk vacker men trots det vara fel under sommar t-shirten på väg till stranden.

5. Använd yttersta haken

Använd alltid den yttersta haken på en ny behå. När behån sedan töjer sig så har du upp till två extra hakar kvar som gör att du kan använda behån längre med samma passform. Missa inte heller att ställa in längden på axelbanden varje gång du sätter på dig din behå så du vet att den sitter alldeles rätt. Banden har ju  en ovana att ibland glida lite ur position och följden blir ju att den inte sitter som den ska.

Annons

6. Tvätta behån enligt instruktionerna – så håller den passformen längre

Behån sitter ju alldeles intill kroppen därför är det viktigt att du tvättar den vid behov för att hålla den fräsch. Var noggrann med att fråga hur du bäst tvättar din behå när du köper den. Tvättråden är till för att behån ska hålla passformen över tid och experterna rekommenderar starkt att de ska följas.

Triumph

En behå gör underverk för både form och känsla och har du valt rätt behå så behöver du inte fundera på den alls.

Vi skickade tre testpersoner till Triumph-butiken på Kungsgatan i Stockholm för att få professionell hjälp att välja ut varsin passande behå samt lära sig mer om hur du ska tänka när du bygger och tar hand om din behågarderob.

Annons

Testpatrullen representerade tre olika byststorlekar och de valde också till slut helt olika behåar utifrån deras olika behov. Alla tre var övertygade om att de visste vilken storlek de hade och var rätt bestämda över vad de skulle ha. Men ingen av dem visade sig ha ordentlig koll på vad som passade dem bäst. Det var nog den största (och lite genanta) överraskningen bland testpersonerna.

Testpatrullen hade olika förväntningar och erfarenheter av att köpa behå men var rörande överens om att slutresultatet definitivt blev bättre när de fått ordentlig hjälp att välja. Vår expert hos Triumph kunde lotsa alla tre till ett bra val utifrån de olika behoven och de har fått med sig kunskap om hur de ska välja behåar som de aldrig kommer glömma.

Vid ditt nästa behå-köp tveka inte att gå till en butik där du kan få experthjälp och kanske till och med beställa ”private fitting”. Unna dig en lyxigare känsla och en bra mycket skönare behå ingår i köpet!

Lycka till!

Vill du läsa mer om Triumph och beställa tid hos din närmaste Triumph-butik eller – återförsäljare gå in här >

SPAR_BMU_MW_WDP_Hip_Flo_700

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons