Tiden är ur led på många plan, även i modevärlden. Länge har Guccis visning varit en fast inslag och inledningen på Milanos modevecka. Men när Gucci tillkännagav att de skulle visa på Paris modevecka blev det riktigt körigt för alla i modevärlden. Flytten till Paris är den del av Guccis trestegsraket och hyllning till Frankrike. Man har tidigare gjort en kampanj med inspiration från 1969 års Pariskravaller samt att man visade sin cruisekollektion i Arles.

Valet på visningslokal föll på en liten, legendarisk nattklubb ”Le Palace” som ligger på Rue Faubourg Montmartre i 9:e arrondissement.

I måndags var den fullpackad med kändisar som Faye Dunaway, Jared Leto, Jorà Smith och Soko som satt och trängdes i raderna. Dessutom var – givetvis – alla influencers och moderedaktörer av rang där också.

Förväntningarna var höga och stämningen på topp. Showen började fem minuter efter utsatt tid vilket är ett UNIKUM eller ett mirakel helt ärligt. Vanligtvis startar showerna minst 30 minuter efter utsatt tid.

Det hela började med en kort surrealistisk miniskräckfilm av den italienska teaterduon Leo de Berardini och Perla Peragello som satte tonen för hela kvällen. Dessutom fick man ett suprise-uppträdande av Jane Birkin som ställde sig upp och sjöng låten ”Baby Alone in Babylone” som en extra bonus. Men hur såg då kläderna ut?

Guccis vårkollektionen är en eklektisk mix av Alessandros Micheles typiska estetik som går ut på att mixa högt och lågt – vintagelooks med sportiga sneakers, megadekorerat blandat med skräddat. Och här snålas det inte på accessoarerna! Vi spanar in många armband, flera lager av halsband och en och annan tiara. Dessutom gästade en levande kakadua showen!

Nedan hittar du ett axplock av Guccis grymmaste looks från visningen i Paris

Se bilder från Guccis visning under Paris Fashion Week 2018 här:

Gucci show paris ss-19

Denimdräkten är ett perfekt alternativ om man vill uppdatera sin jeansgarderob.

Gucci show paris ss-19

Spana in Musse Pigg-väskan! Säsongens väskcrush.

Gucci show paris ss-19

En ärtgrön manchesterkostym som slår det mesta.

Gucci show paris ss-19

Självklart är en kakaduapapegoja en självskriven accessoar på en Guccivisning.

Gucci show paris ss-19

Volanger och 80-tal är en stark trend nästa vår.

Alessandro Michele Gucci

Guccis frälsare, den kreativa ledaren Alessandro Michele, är ett stort fan av New York Yankees och har gjort ett samarbete med dem förra säsongen. Du kan köpa en liknade keps här.

Gucci show paris ss-19

Backstageinspiration. Mycket av Guccis attraktionskraft är den mixade castingen och att man lyfter olika sorters stilar.

Läs mer:

Ännu mer streetstyle från New York Fashion Week

Färgfest! Streetstyle – direkt från London Fashion Week

ELLEs moderedaktör listar: 8 höjdpunkter från New York Fashion Week!

Foto IBL