Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllop

14 ovärderliga tips för bästa rea-shoppingen!

27 jul, 2015 
AvAxel Scholtze
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Sommarreorna är i full gång och vi har samlat de bästa tipsen för den mest effektiva, billiga och bästa reashoppingen!

Det är svårt att motså, du ser det överallt – reorna! Oavsett hur du försöker blunda för frestelsen lyser de röda skyltarna som solljus i ögonen. För att inte begå de allt för vanliga felen har vi samlat ihop 14 smarta tips för den bästa möjliga shoppingupplevelse samt resultat.

Klara, färdiga – SHOPPA!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

1. Skippa shoppinglistan! Rensa skallen och vad du tror att du vill behöva. Låt dig insupa varje ny butiks utbud.

2. Men… tänkt strategiskt! Du är på jakt efter plagg du kan bära året om, plagg du vet funkar med andra plagg i din garderob. Börjar du frestas av udda mönstrade toppar eller trendiga sandaler – FLY!

3. Ta dig god tid! Det kommer ta tid, jättelång tid. Och även fast det oftast bara känns förfärligt jobbigt är det i slutändan oftast allt värt det.

giphy-5

4. Klä dig rätt! Bär bekväma kläder som inte är jobbiga att ta på och av. Satsa också på enkla plagg som inte kommer störa synen när du provar plagg. Detta gäller även för underkläderna, satsa på naturfärgade. Bär gärna en axelremsväska så du slipper bära något onödigt.

Annons

5. Ladda upp på riktigt! Det kommer vara likt ett träningspass. Äta en lätt och bra frukost/lunch  innan. Ha med dig vatten och något att äta när energin dippar.

6. Var fokuserad – och aggressiv! Alla är ute efter samma sak, det gäller att vara snabb och tuff. Hamnar du i en situation där du och en annan person siktar in sig på samma plagg – spring! Hinner du först: var snäll och säg att ”om inte plagget passar mig får du gärna prova efter!”.

giphy-7

7. Ta med en kompis du litar på! En annan persons åsikt kan ibland vara avgörande. Ta med en kompis som håller dig igång och som du vet är ärlig. Helst ska ni inte shoppa båda två, då kan man hetsa varandra till både det ena och andra.

Annons

8. Köp rätt storlek! Det finns inget värre än omotiverad reaköp man spontant gjort en timme innan någon fest eller middag, speciellt när man köper i fel storlek. ”Men det går nog” är den värsta tänkbara tanken. Var sann mot dig själv.

9. Men… glöm inte bort skräddarmagin! Självklart ska plagget kännas bra, men många mindre saker kan faktiskt skräddaren hjälpa till med. Byxor som är lite för långa, passform på en kavaj – ja, magin är oändlig hos skräddaren.

10. Priset är inte allt! Köper du plagget för att de är billigt eller för att du faktiskt kommer använda det? Även fast en topp för 79.50 känns jättegullig där och då i butiken, är det inte värt det om den ändå bara kommer damma i garderoben.

giphy-4

11. Öppna ögonen för accessoarerna! Försök att inte bara fokusera på plagg under 500 kr. Det finns MASSVIS med klassiska designerväskor och skor till jättebra priser.

Annons

12. Våga shoppa online! Onlinebutikerna erbjuder riktigt bra villkor för återköp. Här behöver du inte satsa på billiga toppar utan snarare dyra designerplagg eller accessoarer. Hela internet väntar på dig!

13. Kolla in våra svenska märken! Flera av våra svenskan märken har prisvärda reor, oftast från 50% och uppåt. Kolla in House of Dagmar, Stylein, Back, Carin Wester och Whyred bland annat.

14. Unna dig! Ja, på riktigt – Treat yo self! Du förtjänar det.

Foto Stella Pictures, Giphy

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons