11 höjdpunkter från London Fashion Week 2018

Catwalk London Fashion Week

Det är i London det händer. Här ser man var trender och modet är på väg bland det nya designgardet. ELLEs moderedaktör Jenny Fredriksson delar med sig av London Fashion Weeks härligaste modeögonblick.
21 september, 2018

Det bästa från London Fashion Week 2018

1. Riccardo Tiscis debutkollektion för Burberry

Riccardo, Riccardo, Riccardo… Det var länge sedan det var så mycket tissel och tassel om en nytillträdd designer. Riccardo tog även i från tårna för att sätta sin prägel på sin första kollektion för det anrika brittiska modehuset: han har tagit fram en ny logo, nytt mönster och har dessutom byggt om hela flaggskeppsbutiken på Regent Street. Dessutom går ryktet att kollektionerna ska halveras och priserna dubbleras. Den som lever får se helt enkelt…

Burberry

Burberrys klassiska ruta har fått en makeover och blivit en rand.

Burberry ny logo

Wow, så fint! Ett nytt logomönster har den legendariska formgivaren Peter Saville gjort för Burberry.

Burberry

Grafiskt uttryck på Burberrys nya accessoarer.

2. Prince of Peckham

Modevärldens nya designer-darling är utan tvekan stjärnskottet och britten Richard Quinn. Han vann H&M:s designtävling häromåret och har dessutom haft den stora äran att ha drottning Elizabeth som gäst på front row! Han är känd för sina färgstarka mönstermixar med mycket blommor och grafiska mönster. Och vi älskar ALLT!

Richard Quinn

Richard Quinn

3. Queen Victoria

Storbritanniens andra drottning, Victoria Beckham, firar 10 år som designer. För att sätta fokus på jubileet har hon flyttat sin show från New York till Londons modevecka. Som en hyllning till sig själv (självklart med glimten i ögat) har hon också gjort en pastisch på Marc Jacobs-kampanjen som hon frontade för 10 år sedan. Den lanserade henne verkligen rakt in modevärlden. Den berömda modefotografen Jurgen Teller som plåtade första gången, nappade även denna gång. Och JA, det är Victorias ben i påsen…

Victoria Beckham 2018.

Accessoar i rött från Victoria Beckham.

Design från Victoria Beckham

En ikonisk kampanj och bild har blivit en ikonisk t-shirt. Här klickar du hem underverket.

4. Glow girl

Toppmodellen Arizona Muse bevisar onekligen att tesen om att gravida får ett sånt där speciellt glow faktiskt stämmer… Arizona är gravid med sitt andra barn och gick sin kompis Alice Temperleys visning och ja, ni ser ju – hon fullkomligt lyser backstage.

Arizona Muse

Arizona Muse i en randig tunikaklänning från Temperley London.

5. Den nya stylingdetaljen

Hucklet, måste-detaljen sommaren 2019 har fått konkurrens. Det viktorianska stilarvet gör sig verkligen påmint på Londons modescen med ett elegant och väldigt dramatiskt attribut: spetsslöjan.

SImone Rocha

SImone Rocha.

Mary Karantzou.

6. Ny modellstjärna

Den australiensk-sudanska modellen Adut Akech är modeveckans stora vinnare. Hon har verkligen gått ALLA stora visningar so far. I London mannekängade hon loss på bland annat Burberry och Victoria Beckham. Vi gissar på fler bokningar på Milanos och Paris modeveckor.

Adut Akech

Adut Akech

7. Chockrosa

Modeveckornas starkaste färgtrend är rosa. Alla nyanser funkar, från mildaste puderrosa till chockrosa. Think pink always!

Pam Hogg

Magisk tyllklänning backstage på Pam Hogg.

Gareth Pugh

Foliecouture! Gareth Pughs ljuvligt draperade metallicjacka.

8. Looken

Vi kan redan konstatera att rosa är en vinnare nästa säsong. Addera gärna volanger och tyll för ett perfekt trenduttryck. Inspireras av den magiska makeupen på Ryan Los visning, med glossiga röda läppar och flawless hy mot frasigt rosa tyll. Så sagolikt vackert!

Ryan Lo

Ryan Lo.

9. Neon

Nästa säsongs hetaste palett är definitivt neonfärgerna. De har redan börjat trenda i höstens kollektioner för att riktigt ta fart på SS19-visningarna, alla från tuffa modestudenter till stora etablerade modehus använder neonfärger för att få en urban relevans i looken. Det fungerar!

David Koma

David Koma.

Marta Jakubowski.

Reijna Pyo

Reijna Pyo.

10. Säsongens samarbete

Hajpade unga designtalangen J.W Anderson har under flera säsonger samarbetat med sneakergiganten Converse. Nästa säsongs variant är en cool platåsneaker, en perfekt stylingkamrat till alla klänningar och kjolar vi vill bära nästa sommar.

JW Anderson x Converse

Shoe goals till nästa vår! J.W Andersons grymma samarbete med Converse.

11. Streetstyle hero

Man kan inte prata om Londons modescen utan nämna det vibrerande och färgstarka streestylemodet. Vår streetstyle crush är definitivt på den ljuvliga korgväskan! Vi älskar också färgkombinationen av gammelrosa och ärtgrönt i looken – så fint.

Coola, svenska Tess Hellströms spottad på Londons modevecka och den magiska korgväska kommer från märket Pitusa och kan du köpa här.

Mer från modeveckorna 2018!

ELLEs moderedaktör listar: 8 höjdpunkter från New York Fashion Week!

6 höjdpunkter från Stockholm Fashion Week!

Foto Imaxtree