Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024StreetstyleMilano fashion weekSe Min LookTrendiga vårskor

10 tips som ger dig snyggare ben

22 apr, 2015 
AvJosefine Hedlöf
Annons

Snygga ben vill (ju) alla ha. Gillette Venus har tagit reda på hur du får dem. 10 steg mot benperfektion kommer här.

På kort sikt Smörj in benen med en så kallad guldolja, en kroppsolja med skimmer i. Det ger benen direkt en lyster som både förlänger och fräschar upp.

På längre sikt Gör ett kort benträningsprogram varje morgon: 10 utfall med varje ben + 10 squats – upprepa tre gånger. Om du gör det varje morgon kommer du se skillnad efter bara fyra veckor.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

På kort sikt Brun utan sol är det smartaste sättet att ge sina ben en somrigt brun nyans. Välj gärna en som är speciellt utformad för benen, med lite uppstramande och stärkande ingredienser som även hjälper mot celluliter.

På längre sikt Stretcha ut dina ben. I Japan, där långa smala ben är ett gigantiskt skönhetsideal, är stretchprogram för snygga ben ingen ovanlighet. Öva upp din smidighet och sträck ut alla muskler med en yogarutin som är helt ägnad åt vighet och stretch en gång i veckan. Två övningar som du kan avsluta varje dag mer är en framåtböjning över raka ben sträckta framåt, och med sträckta ben ut åt sidorna.

Yogatopp och byxa från Lululemon
Yogatopp och byxa från Lululemon.

På kort sikt Höga klackar ger magiskt benen en form som känns igen från både film och foto. Vaderna blir smäckrare, hela benen ser längre ut och du får en spänst i stegen.

Annons

På längre sikt Foamroller! Detta fantastiska nya verktyg som hjälper till att komma åt både muskelfästen och triggerpunkter ger benen en djup massage som hjälper dig att få ut mer av både träning och blodcirkulation. Tidigare var det mest professionella atleter och deras tränare som pysslade med terapeutiska bollar och rollers, men nu är det ett redskap för alla. Utsidan av höft och lår kan kännas smärtsamt till en början, men det är fantastiskt bra för hela kroppen.

 På kort sikt Raka benen rätt. Idag finns det ingen anledning att använda andra personers hyvlar, eller sådana som gör dig illa. Välj en rakhyvel som passar din hudtyp och särskilda behov. Och använd för guds skull raklödder (eller alternativt en rakhyvel med inbyggda gelbars) när du rakar benen, så håller sig benen silkeslena, utan vare sig skärsår eller inväxta hårstrån.

På längre sikt Ge två minuter åt dina ben i din dagliga hudvårdsrutin. Vi förväntar oss ganska mycket av våra spiror den dag vi plötsligt vippar ut dem i friska luften. Underhåll dem året runt med exfoliering, hårborttagning och framförallt – en minuts fuktcreme och massage per ben varje dag.

Annons

 På kort sikt BB-Cream för benen – det är som en dream come true. Fuktcreme med inbyggt färgkorrigering – en lätt touch av färg som inte kommer att smeta av sig på stolar, kläder och säten. Investera i en idag!

 På längre sikt Variera den ställning som du har dina ben i större delen av dagen. Lägg upp fötterna högt ett tag, stå upp, sitt ner och promenera omkring ett tag. På kvällen är det lätt att känna sig tung i fötter och anklar – upp med fötterna mot väggen och ligg på golvet ett tag. Både din rygg och dina ben kommer att tacka dig.

Det här är ett samarbete mellan ELLE och Gillette Venus.

Annons