Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

De 10 största modetrenderna sommaren 2020

01 jun, 2020 
Modetrender sommar 2020
Voluminöst, färgglatt och stilsäkert bland sommarens trendigaste plagg och accessoarer – ELLE guidar dig genom årets sommarmode med 10 av sommarens största och mest användbara trender 2020.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Största modetrenderna sommaren 2020Brand logo
Största modetrenderna sommaren 2020

 

De 10 största modetrenderna sommaren 2020:

1. Uppdaterade flipflops

Förra sommaren var det de klassiska flipflopsandalerna som bokstavligt talat var överallt och ingenstans men i sommar har skorna fått ett uppdaterat utseende. Remmarna är rejäla och nya höjder har nåtts då platån ofta är några centimeter högre än tidigare. Den populäraste varianten spanar vi hos The Row men även svenska Atp Atelier har teamat ihop med onlinedestinationen Brown’s fashion och visar ett en limiterad samling som ger ha-begär vid första anblick. En sandal både stilsäker och skön!

ELLEs favoriter i butik finns här. 

Camille Charriere visar att sommarsandalerna funkar minst lika bra som inneskor under dagar inomhus.

Limiterade platformssandaler från Atp atelier x Brown's.

Limiterade platformssandaler från Atp atelier x Brown’s. Hela kollektionen finns här och dessa i vitt finns att klicka hem här (reklamlänk).

Annons

2. Puffärmen

Sötchock coming up! Det är minst sagt storslagna volymer på klänningar och blusar som regerar allra störst i sommar och som vi älskar det. En trend som kopplas starkt ihop med danska Cecilie Bahnsen så söker man efter drömplagg likt ett konstverk är det precis dit man ska vända blicken.

ELLEs favoriter finns att upptäcka här och här.

Spana in Cecilie Bahnsen här.

puffblus, inspiration från Londons modevecka.
Inspiration från Londons modevecka.

3. Matchande set

Khaite, Michael Kors och Isabel Marant visar vägen till en mer avklädd sommar för säsongens sötaste trend går till det tvådelade-setet. Med allt från matchande mönster och vackra volanger till smickrande spets. Ett snyggt alternativ till sommarklänningen!

Annons

Upptäck ELLEs favoriter här.

Khaite SS20.
Khaite SS20.
Isabel Marant SS20.
Isabel Marant SS20.
Michael Kors SS20.
Michael Kors SS20.
Annons

4. Minimalistiska linnet

Om du är en av dem som ständigt letar efter perfekta vita t-shirts är du säkerligen ett fan av sommarens trendiga motsvarighet. Det minimalistiska linnet, ofta ribbstickat är ännu ett basplagg som trendar rejält just nu. Garderobsklassikern har fått konkurrens och vi kan glatt meddela att figurnära linnen är det enda vi vill bära när årets heta temperaturer gör entré. Zimmermann visade i sin SS20-kollektion linnen i dubbla lager (stylingtips!) och hos svenska märken som Filippa K och Totême är det ett nyckelplagg som ofta går att hitta oavsett säsong.

Annons

Upptäck ELLEs favoriter här.

Zimmermann SS20
Zimmermann SS20.
Streetstyleinspiration från modeveckan i New York.
Streetstyleinspiration från modeveckan i New York.

5. Chunky sandaler

Hör och häpna! Rejäla sandaler med kardborreband har gjort en stilsäker comeback och spås bli en sandal vi kommer se en hel del av i sommar. Likt trenden med sneakers som är ”chunky” gör sig dessa sandaler sig bra ihop med den romantiska sommarklänningen för en avslappnad men chic känsla.

Annons

Upptäck ett gäng av ELLEs favoriter här.

Streetstyleinspiration från modeveckan i Köpenhamn.
Streetstyleinspiration från modeveckan i Köpenhamn.

6. Solhatten i XXL

En självklar accessoar när det kommer till strandmode är solhatten som fungerar som ett extra solskydd. Detta år slår vi återigen på stort och tar skydd från solen med hatten i storlek XXL. Helst av allt en stor hatt i strå eller med en iögonfallande detalj som knytbara band à la Erdem. Stort och statement ska det vara!

Upptäck ELLEs favoriter här.

Jacquemus SS20.
Jacquemus SS20.
Erdem SS20.
Erdem SS20.
Annons
Etro SS20.
Etro SS20.

7. Bermudashorts

När det kommer till säsongens shorts är det två modeller som tävlar så det är antigen eller som gäller – minishorts eller knälånga bermudas! För de knälånga kompisarna så tittar ett gäng härliga varianter fram i allt från jeans och läder- eller läderimitation till svalt skräddat. Jeansshortsen är perfekt till vardags med slappa sandaler, en t-shirt och somrig stråväska medan andra skräddade alternativ blir ett självklart val för uppklädda tillfällen. Eller med kavaj som en uppdaterad kostym!

Annons

Upptäck ELLEs favoriter här och stylingtips här.

Streetstyleinspiration från modeveckan i New York.
Streetstyleinspiration från modeveckan i New York.
vita bermudashorts Dion Lee SS20.
Dion Lee SS20.
Saint Laurent SS20.
Saint Laurent SS20.
Annons

8. Enfärgade klänningar

Säsongens klänningar går i regnbågens renaste färger och det är främst starka färger som klarblått, lavendellila och solgult som dominerar. Den krispiga klänningen i helvitt är dock en neutral som också håller sig stark trots alla poppiga varianter. Listan är alltså lång så det är bara att välja och vraka bland favoritfärgen, för vad passar sommarsäsongen bättre än glada kulörer?

Upptäck ELLEs blå favoriter här och ett gäng vita sommarklänningar här.

Annons
Stella McCartney SS20.
Stella McCartney SS20.
grön klänning från Carolina Herrera SS20.
Carolina Herrera SS20.
Rosa klänning Self Portrait SS20.
Self Portrait SS20.
Annons

9. Bucketbags i strå

På väskfronten hittar vi en majoritet av varianter i bucket bag-modell hos stora modehus och designers men hur är det med den klassiska stråväskan tänker ni? Det är ju ingen sommar utan strå och visst finns det alternativ även detta år. Förutom klassiska toteväskor i flätat strå ser vi den trendiga hinkmodellen i samma material. Inspiration kan vi hitta hos både Prada och Loewe men även Celine by Hedi Slimane. Gulligt sommartrend, helt klart!

Annons

Upptäck ELLEs favoriter här.

Loewe SS20.
Loewe SS20.
Stråväska från Rodebjer.

Stråväska från Rodebjer, klicka hem den här (reklamlänk).

Annons

10. Blomsterfokus

Det fullständigt blommar av mönster på sommarens plagg! Föreställ dig en blommande äng av vilda sommarblommor och gör en copy-paste i din garderob – det är småblommigt och färgglatt på allt från klänningar, kostymer och badmode som gäller nu.

Upptäck ELLEs favoriter här.

Stella McCartney SS20.
Stella McCartney SS20.
Missoni SS20.
Missoni SS2.
Streetstyleinspiration från modeveckan i London.
Streetstyleinspiration från modeveckan i London.
Annons

Foto: Imaxtree, TT

LÄS MER:

ELLEs stora guide till sommarens trendigaste badmode 2020

90-talets bygelbikini gör comeback i sommar

Bodysuiten är extra het sommaren 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons