Populärt: ShoppingtipsStylingtipsVårmode 2024Se Min LookTrendiga vårskorELLE-galanRöda mattan

10 stilikoner som visar den perfekta semesterstilen

02 aug, 2018 
AvJenny Fredriksson
De snyggaste semesterstilarna genom tiderna.
Vässa din semesterstil och hitta inspiration till sommargarderoben med hjälp av ELLEs urval. Här hittar ni de snyggaste semester- och sommarlooksen genom tiderna. Kom ihåg: trender kommer och går men stil består.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är solglasögon-modellerna att satsa på 2021Brand logo
Här är solglasögon-modellerna att satsa på 2021
Söker du efter snygga solglasögon att möta vårsolen i? ELLE guidar dig till 5 stilsäkra modeller som håller sig tidlösa säsong efter säsong.

Känner du att du har stagnerat i din semesterlook och behöver stilinspiration? Vi på ELLE har samlat ihop våra finaste bilder på de mest legendariska stilikonerna genom tiderna för skön och enkel semesterstyling.

Sportigt snyggt

Lauren Hutton är en legendarisk amerikansk fotomodell som har 26 amerikanska Vogue-jobb på sitt CV. Hon har också haft en framgångsrik karriär som skådespelerska och är mest känd för sin roll i filmen ”American Gigolo”. Hon är en klassisk american beauty både i look och stil med sina klockrena modeval.  Här i en vacker färgkombinationen av solgult och beige – sommarens säkraste och trendigaste färgmatchningar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Lauren Hutton 1981
Lauren Hutton i en perfekt gul t-shirt och par superfräscha korta chinoshorts, kanske kan plagget bli jeansshortsen efterföljare?

Tropiskt med en twist

Brooke Shields visar hur man på bästa sätt stylar Hawaiiskjortan, på bild med en skön wetlook, naturliga bryn och lagom mycket solbränna. Så fräscht!

Annons
Brooke Shields
Hur het var inte inte Brooke Shields 1984 i denna grymma sommarlook?

En fransk klassiker

Brigitte Bardot i stråhatt, jeans och enkel blus! Detta inspirerar oss lika mycket nu som år 1962. Så franskt och klassiskt snyggt.

Brigitte Bardot 1962
Brigitte Bardots i filmen ”A Very private affair” från 1962. Looken har satt tonen för den franska stilen som är så poppis bland influnencers.

Jeansperferktion

Dagens jeansinspo deluxe står den franska sångerskan och skådespelerskan Jean Birkin för! Jeans och ett vitt singoalla-linne matchat till ett par röda klackar. Funkar lika bra i dag som år 1974.

Annons
Jane Birkin 1974
Jane Birkin visar upp en exemplarisk jeanslook. #GOALS!

Glammig hippie

Har du en fäbless för sköna hippie- och bohoinspirerade plagg under sommarhalvåret? Ta rygg på Jane Fondas klockrena stil och matcha med en grym beautylook, gärna med en frisyr som inte går av för hackor och ett par rejäla lösfrallor. Då blir inte hippielooken så dammig och jordig utan bara bohomodern och fab!

Jane Fonda
Sarong och batik, aldrig har en hippie sett så cool ut som Jane Fonda. Hon är kvinnan med hundra liv och stilar, från scifi-sexbomb till en jordnära hippie-aktivist.

De viktigaste accessoarerna

Accessoarer sätter verkligen looken och man kan lätt förändra enkla plagg med en scarf eller en hatt. Spana in paret Selllers perfekta sommaraccessoarer, Peters perfekt knytna scarfs och Britt Eklands coola stråhatt.

Annons
Peter Sellers och Britt Ekland 1965
Drömsemester i Italien! Engelska komikern Peter Sellers med hans dåvarande fru Britt Ekland på Ischia utanför Napoli.

Beach 2.0

Självklart är det Cher som visar vart glamourskåpet ska stå. För att ta sin strandlook till nästa nivå addera grym ögonskugga i lavendelmetallic och en manikyr med matchande paljettfjäril. More is more!

Cher 1974
Cher vet hur man stylar upp en bikinitopp med hårsmycken, chiffonkimono och syrenlila naglar.

90 tals-snygg

Stilkamelonten Madonna äger allt hon väljer att sätta på sig och är aldrig rädd för att byta look. Denna ganska low key-look från 90-talet passar perfekt in sommarens trendbild. Spana speciellt in brillorna och sandalerna, så trendiga den här säsongen.

Annons
MADONNA IN NEW YORK
Madonna och hennes kompis Ingrid Ceasares i sköna nonchalanta sommarlooks från 90-talet.

La Bomba!

Modevärldens nya modedarling 2018 är det franska underbarnet Simon Porter Jacqemus och hans hyllade sommarkollektionen ” La Bomba”. Kollektionen är en hyllning till hans mamma och barndom i det soliga, södra Frankrike. Kollektionen är fylld av gigantiska stråhattar och mjuka plagg i jordiga toner. Den schweiziska skådespelerskan Ursula Andress fångar den känslan perfekt.

Ursula Andress
Skådespelerska Ursula Andress får höga stilpoäng med sin megastråhatt och orange bikini.

Alexa Chung – always and forever

Alexa Chungs stil inspirerar alltid och är i ständig utveckling. Hon prickar alltid in de största trenderna och lyckas även sätta sin distinkta prägel på allt hon sättet på sig. Personligt, coolt och alltid on point med trender. Här ser vi ett exemplariskt sätt att använda denim på sommaren. Låt jeansshortsen vila i sommar och satsa på en söt kjol istället.

Annons
Alexa Chung
Alexa Chung är en av 2000-talets största stilikoner.

Foto: IBL

Läs mer:

Har du koll på höstens mest oväntade stilikon – Ali G?

12 svenska stilikoner som vi fortsätter att inspireras av

21 bilder som verkligen visar vilken otrolig stilikon Lill-Babs var

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons