Populärt: ShoppingtipsModetrenderSe Min LookSommarmodeBadmodeSommarklänningarOutfits till bröllopHöstens trender

10 modefilmer du inte får missa

15 jun, 2015 
AvNina Campioni
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

På Youtube (som ju fyllde 10 år nyligen) finns en uppsjö av vackra modefilmer. Allt ifrån kampanjer och modevisningar till kortfilmer som gör att man kan sitta i timmar och frossa. Om du inte vill, eller har tid, att titta på allt har vi plockat ut mode-russinen ur Youtube-kakan åt dig.

Här är 10 av de absolut mest sevärda modefilmerna just nu. Luta dig tillbaka och njut! Vi börjar med nummer 10 och räknar ner.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Vill du se ännu mer rörligt mode? Du har väl inte missat vår Play-tjänst där vi tar dig med på våra plåtningar, guidar dig på utställningar, och tipsar dig om säsongens trender m.m.

ELLE play hittar du här!

 

10. Chanel no5, The one that I want

Återigen gör Chanel no5 en kärlekssaga med både tårar och rådjursögon. Istället för Nicole Kidman är huvudpersonen istället Giselle Bünchen och det är väl synd att klaga över det?

 

Annons

9. Prada, A Therapy

Vad sägs om Ben Kingsley, Helena Bonham Carter och förvisso, något kontroversielle regissören, Roman Polanski ihop för att göra en lite annorlunda kampanjfilm där terapeuten Ben Kinglsey förälskar sig i Bonham Carters rock, från just Prada, såklart.

https://www.youtube.com/watch?v=UfYzq8Os7tI

 

8. Dior, Secret Garden

Man kan ju välja ett sämre ställe att spela in på än Versailles. Lägg därtill Rihanna på toppen (?) av sin karriär och du har en panghit!

https://www.youtube.com/watch?v=GalVgIH2wSA

 

7. Yves Saint Laurent, Ain’t Nothing Like The Real Thing

Ikonisk film som visar upp Burce Webers konstnärliga fingertoppskänsla när han intimt låter kameran följa ett gäng manliga toppmodeller.

 

Annons

6. Prada Presents Castello Cavalcanti

Prada har länge varit en riktig pionjär när det gäller just modefilm för att presentera sina kampanjer. Den här, regisserad av Wes Anderson är fantastisk när den fångar livet i en liten italiensk by, du känner nästan doften av pasta!

 

5. CK One

Vi säger bara: KATE MOSS! Den här kampanjen i sig är kanske inget mästerverk men om man räkna med den dominas som Calvin Klein hade på 90-talet och det samarbete han och Kate Moss hade så räknas ändå det här som en av de viktigaste kampanjerna någonsin.

Annons

https://www.youtube.com/watch?v=l3G_QfmBp-U

 

4. Matthew Frost, Fashion Film

Ok, vi är totalt medvetna om att Matthew Frost driver med hela modeindustrin i denna lilla modefilm men vi gillar ju humor och vi älskar Lizzy Caplan. Missa inte detta.

 

3. Chanel no 5

Efter filmsuccén med Moulin Rouge var Nicole Kidman större än någonsin, den här vackra filmen är också regisserad av Baz Luhrman, precis som Moulin Rouge. Vacker som få om en kärlekssaga i Paris.

Annons

 

2. Gucci, Flora

Vackrare än såhär blir det knappast. Regisserad av Chris Cunningham och med en vacker remix av Donna Summers I feel Love är den här kampanjen ren konst.

 

Annons

1. T by Alexander Wang, Undisclosed Event

Alexander Wang med team gör en mediakupp som speglar samtiden på ett roligt och skrämmande sätt. Vår vinnare blir inte en sedvanlig kampanj utan ett nytt sätt att få ut sin produkt till marknaden. Och oj, vilken respons!

Annons