Sommar på burk med Häagen-Dazs nya roséglass 

19 feb, 2020 
Av
Häagen-Dazs Rosé & Cream
Sommaren kommer tidigt i år med den nya fräscha smaken från Häagen-Dazs, Rosé & Cream. Handen upp om du också vill smaka på dirren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Vinsmakande gräddglass möter en fräsch rosévirvel i Häagen-Dazs nya smak, Rosé & Cream. Det skriver People med flera. Vad sägs om att ta en rejäl skopa redan nu?!

Rosé och glass en lyckad kombo

Glass och alkohol är ett koncept som har visat sig vara vinnande förut. Redan år 2017 skrev Elle Mat & Vin om Smitten Ice Cream och deras smak Sonoma Rosé, gräddglass med riktigt rosévin i. Året därpå släppte Lejonet & Björnen en champagnesorbet.

Den halvliter stora bägare som Häagen-Dazs nu släpper ingår i deras Spirits Collection-sortiment där man sedan tidigare har spännande alkoholinspirerade kombinationer som Irish Cream Brownie och Amaretto Black Cherry Almond.

Men det finns tyvärr en hake.

Alkoglass får bara säljas på Systembolaget

Spirits Collection lanserades i USA i februari förra året, och har inte kommit till Sverige ännu. Några planer på att lansera roséglassen här har heller inte kommunicerats från Häagen-Dazs.

Annons

År 2018 kom även ett regeringsbeslut på att så kallad alkoglass enbart får säljas på Systembolaget. Det innebar att majoriteten av all glass med alkohol i försvann från frysdiskarna i mataffären.

Dåvarande socialminister Annika Strandhäll (S) förklarade beslutet i ett pressmeddelande, vilket bland andra Aftonbladet skrev om:

– Det är helt orimligt att alkoglass inte har omfattats av samma regelverk som öl, vin och cider. Nu vill vi få på plats en lagstiftning som skapar ordning och reda, sa hon då.

Men det finns ett hopp

Till Ekot sa hon även:

– Det här är produkter med hög alkoholhalt, som en starköl. Den riktar sig dessutom i färg och form till barn och unga och kan nu säljas i dagligvaruhandeln. Det tror jag att många, inte minst föräldrar, tycker är dåligt.

Men misströsta ej. Beslutet gällde glass med en alkoholhalt över 4 procent. Nya Häagen-Dazs Rosé & Cream har en alkoholhalt på endast 0,5 procent, vilket tekniskt sett betyder att vi kan fortsätta att hoppas!

Källa:

People

Aftonbladet

Läs mer:

6 enkla drinkar med rosévin

Så gör du ölglass – svalkande snackis!

Så gör du rosa champagnegodis – på bara 3 ingredienser

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons