Max vegoburgare ska göra dig dubbelt så mätt 

02 maj, 2020 
Av
max delifresh plant beef
Ja! Nu släpper Max sin växtbaserade burgare Delifresh plant beef i frysdisken – ett vegetariskt alternativ för hemmakockar som vill ha mycket protein på tallriken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En vanlig anledning till att man dissar vegetariska alternativ till kött är att de innehåller en lägre halt protein, och därmed mättar mindre. Det menar snabbmatskedjan Max som därför sett till att deras Delifresh plant beef innehåller dubbelt så mycket protein (28%) som deras nötfärsburgare (15%). Efter att ha serverat Delifresh plant beef på Max restauranger släpps de nu i dagligvaruhandeln.

Passar till mycket

Delifresh plant Beef  har tagits fram av Max egna chefskock, Jonas Mårtensson, och tillverkas i Sverige av Dafgård. De säljs i 4-pack a 90 gram styck i utvalda Ica-butiker. Priset ligger på cirka 47 kronor.

”Produkten passar lika bra till vårens och sommarens grillkvällar som ingrediens i en poké bowl och tillbehör till tacos”, skriver Max i ett pressmeddelande i samband med släppet.

Max säljer sedan tidigare kycklingburgare och nuggets i samarbete med Kronfågel, halloumiburgare från Fontana samt sitt egna friscobröd och originaldressingar i Icas butiker.

Annons

Släpper restaurangrecept

Max har som mål att år 2022 ska 50 procent av alla sålda måltider på deras restauranger ska vara av något annat än rött kött. Detta för klimatets skull. Den som äter kött ska heller inte behöva känna att en vegetarisk burgare är ett nedköp.

– Alla köttätare ska känna att de fortfarande kan äta en grymt god ”köttburgare” utan att det faktiskt är kött, sa de när Delifresh plant beef började serveras i fjol.

När man nu släpper vegoburgaren i frysdisken ger Max dessutom ut receptet till den populära double cheeseburgare som säljs på restaurangerna. Allt för att få fler att vilja och våga köpa hem de frysta vegoburgarna.

Foto: Max

LÄS MER:

Hemburgarlådan: Max nya gör-det-själv-kit

Max räddar sommaren för shakesugna veganer

Burger King lanserar två vegoburgare av fejk-kött

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons