Ben & Jerry’s släpper glass med potatischips 

17 jun, 2020 
Av
ben & jerry's chip happens
Chokladglass, fudge, salt swirl och potatischips i en enda god röra. Så beskriver Ben & Jerry’s sin nya glassmak Chip Happens. Detta vet vi om lanseringen i Sverige.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I vintras släppte Ben & Jerry’s två smaker i samarbete med Netflix: Netflix & Chilll’d och Netflix & Chilll’d non-dairy. Smakerna hade en bas av glass med jordnötssmör varvat med salta pretzels och fudgebrownies. Kort därefter släpptes även en glass med popcorn i, Moophoria Poppin Popcorn.

Nu kommer den naturliga fortsättningen på snackstemat – chipsglass!

”Som att doppa pommes i mjukglass”

chip happens ben & jerry's pint

Smaken heter Chip Happens och görs i en begränsad upplaga i samarbete med Netflix. På sin internationella hemsida skriver Ben & Jerry’s att ”När len chokladglass möter fudge, chips och salta virvlar bildar de en verklig smakupplevelse”. 

Annons

Under avsnittet för betygsättning får smaken 4.4 av 5. En av kunderna som recenserat skriver att smaken passar alla oss som tycker om att doppa pommes i mjukglass. ”Absolut delikat. Söt, salt, krämig och krispig. Det här är en smak med totala motsatser – och jag älskar det.” En annan skriver ”Trotsa din karantän och spring och köp Chip Happens! Bästa smaken någonsin”.

Då släpps Chip Happens i Sverige

Redan i våras fanns uppgifter om att smaken Chip Happens låg och gottade sig i Ben & Jerry’s smaklabb. Instagramkontot @Snacks_nytt hade fått tag på en tidig produktbild som de postade 31 mars. Med hänvisning till uppgifter från kontot @Snackjunkiefinland skrev de att Chip Happens kommer släppas i EU-länder före eller under hösten 2020.

När smaken nu nått så väl den amerikanska som den brittiska marknaden låter det som ett rimligt antagande. De tre tidigare snacksglassarna har ju som bekant hittat hit. Är du pepp?

Foto: Ben & Jerry’s

Källa: Ben & Jerry’s

LÄS MER:

Vaniljglass med olivolja och salt – nya virala succén på TikTok

Här är allt du behöver veta om trenden glass-skin

GB Glace gör glass med smak av Marabou apelsinkrokant

Annons