Zucchinisallad med pinjenötter och chili

Zucchinisallad med pinjenötter och chili.

Grillar du zucchini så kommer du att älska den här smakrika förrätten med pinjenötter, chili och parmesan på toppen.
08 maj, 2017

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

10 små zucchini (skivade på längden)

4 msk olivolja

2 röda chili (urkärnade och finhackade)

1 tsk finhackad slätbladig persilja

2 vitlöksklyftor

15 g rostade pinjenötter

2 citroner (pressad saft)

40 g parmesan

Salt och peppar

Gör så här:

Skär zucchinin på längden i tunna strimlor med en mandolin eller osthyvel. Pensla strimlorna med 1 msk olivolja och grilla i omgångar på grillen i cirka 3–4 minuter på varje sida. Ställ åt sidan.

Blanda chili, persilja och vitlök i en skål tillsammans med pinjenötter, citronsaft och 3 msk olivolja. Ringla över zucchinin och toppa med lite parmesanflagor.

Zucchinisallad med pinjenötter och chili.

Zucchinisallad med pinjenötter och chili.

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: