Saftig zucchinikaka med frosting

Recept på saftig zucchinikaka med frosting

Maria Warnke Nørregaard
Var inte rädd för att baka med zucchini! Denna zucchinikaka blir extra saftig och lyxigt god med sötsyrlig frosting på toppen.
12 juli, 2022
0:34

Efter reklamen: Somrig rund glasstårta med jordgubbar!

(0:34)

Slå på ljud

Saftig zucchinikaka med frosting

Har du odlat egen zucchini någon gång så vet du att en planta ger stor skörd, då är det dags att testa det här goda receptet!

Nya fikafavoriten är saftig zucchinikaka med frosting
Maria Warnke Nørregaard

12 portioner

Du behöver:

3 ägg
1 ¾ dl (170 g) strösocker
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk stött kardemumma
250 g zucchini
1 dl rapsolja
1 ekologisk citron
50 g mörk choklad
50 g valnötter

Frosting:

200 g naturell färskost
1 ½ dl crème fraiche
3 msk florsocker

Björnbärssnittar med citronglasyr och pistaschnötter

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Vispa upp ägg och socker till en luftig massa. Blanda ner vetemjöl, bakpulver, och kryddor.
  2. Riv zucchinin grovt och blanda ner i smeten med olja, citronzest och -saft. Hacka choklad och nötter grovt och vänd ner i smeten.
  3. Fyll en form klädd med bakplåtspapper, ca 20x30 cm, med smet och grädda i 35–40 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller.
  4. Vispa ihop färskost, crème fraiche och florsocker. Bred över kakan och låt den stå kallt fram till servering.

Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Se klippet här!

Foto: Peter Kam