Zacapa bjuder in till solo dining-middag

Dinera ensam med NUET by Zacapa.

Middagssällskap i all ära, men det finns många fördelar med att äta ensam – speciellt om du lägger ifrån dig mobilen. Testa själv!
22 februari, 2019

Att äta ensam på restaurang är för många fortfarande tabu, speciellt här i Sverige. I länder som Sydkorea och Japan är det dock sedan länge socialt accepterat att gå ut och äta själv. Det finns till och med ett namn för konceptet: Honbap.

Växande intresse för solo dining

Det finns ett växande intresse för solo dining även i Europa, något som Zacapa Rum nu tar fasta på när de lanserar sitt tredje matkoncept under namnet NUET. Tidigare har gästerna uppmanats att stänga av mobilen, nu uppmanas de även att stänga av samtalet.

Syftet är att gästerna ska vara närvarande i måltiden och låta smakerna och dofterna vara i fokus. Studier har dessutom visat att genom att äta ensam får du en positiv inverkan på din hälsa och ökar din produktivitet samt kreativitet och empati.

Inspiration från buddhistiska munkar

– På Zacapa har vi under åren skapat ett antal unika matupplevelser i Norden som har utmanat gästen att verkligen vara närvarande utan digitala distraktioner och ha fullt fokus på maten och drycken. Vår tredje utgåva av NUET by Zacapa inspireras av buddhistiska munkar som äter tillsammans, men i total tystnad. Detta skärper deras fokus på mat och dryck, säger Maria Vegeberg Gram, Senior Culture & Entertainment Manager på Diageo Reserve.

Mat och cocktails i kombination

Solo dining-middagen NUET by Zacapa är utformad av kockarna Linn Söderström och Marion Ringborg från den ambulerande restaurangen Garba. De tillhörande drinkarna är framtagna av Michael Hajiyianni från den trendiga baren Ruby i Köpenhamn. Michael blev utnämnd till Nordens bästa bartender 2018 i bartendertävlingen World Class.

Linn Söderström, Marion Ringborg och Michael Hajiyianni.

Linn Söderström, Marion Ringborg och Michael Hajiyianni.

Zacapa-cocktails framtagna av Michael Hajiyianni.

Zacapa-cocktails framtagna av Michael Hajiyianni.

Gästerna kommer att bli serverade middagen vid ett bord för en. De kommer att vägledas genom middagen via hörlurar med en inspelad beskrivning av menyn från kockarna och bartendern som dessutom kompletteras med rogivande musik.

Datum och tid

NUET by Zacapa går av stapeln den 13 mars 2019 på Studio Temporärt, Kronobergsgatan 9. Det finns två olika sittningar: klockan 16:30 samt 20:30. Priset är endast 490 kr och då ingår en trerättersmeny och tre stycken cocktails.

Bokning sker här >>

OBS! Begränsat antal platser.

Studio Temporärt ligger på Kronobergsgatan 9 i Stockholm.

Studio Temporärt ligger på Kronobergsgatan 9 i Stockholm.

Gästerna blri serverade middagen vid ett bord för en.

Gästerna blri serverade middagen vid ett bord för en.

Gästerna vägleds genom middagen via hörlurar.

Gästerna vägleds genom middagen via hörlurar.