Zabaglione al caffè – italiensk kaffedessert

Recept på zabaglione al caffé

Julie Polar de Greeve
Zabaglione al caffé – en krämig italienskt efterrätt med tydlig smak av kaffe. Så god!
24 augusti, 2021
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe
0:38

Efter reklamen: Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

(0:38)

Slå på ljud

Zabaglione al caffè

Krämigt och ofantligt gott. Kan också toppas med färska bär.

Så gör du zabaglione al caffé
Julie Polar de Greeve

4 portioner

Du behöver:

4 äggulor
1 dl socker
1 dl kallt starkt espressokaffe
4 msk marsala (starkvin)
8 ladyfingers eller andra kex

Gör så här:

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt kaffe och vispa vidare. Lägg äggblandningen i en kastrull över vattenbad och vispa under tiden krämen värms, den får inte koka. Tillsätt marsalavin, lite åt gången, och fortsätt vispa tills du får en krämig smet, cirka 10 minuter.
  2. Häll upp i glas och servera med ladyfingers eller andra kex.

Recept: Julie Polar de Greeve Foto: Julie Polar de Greeve, Stockfood/Europapress