Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Zabaglione al caffè – italiensk kaffedessert

24 aug, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på zabaglione al caffé
Zabaglione al caffé – en krämig italienskt efterrätt med tydlig smak av kaffe. Så god!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffeBrand logo
Kall Irish Coffee med Baileys och isbitar av kaffe

Zabaglione al caffè

Krämigt och ofantligt gott. Kan också toppas med färska bär.

Så gör du zabaglione al caffé

4 portioner

Du behöver:

4 äggulor
1 dl socker
1 dl kallt starkt espressokaffe
4 msk marsala (starkvin)
8 ladyfingers eller andra kex

Gör så här:

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt kaffe och vispa vidare. Lägg äggblandningen i en kastrull över vattenbad och vispa under tiden krämen värms, den får inte koka. Tillsätt marsalavin, lite åt gången, och fortsätt vispa tills du får en krämig smet, cirka 10 minuter.
  2. Häll upp i glas och servera med ladyfingers eller andra kex.

Recept: Julie Polar de Greeve Foto: Julie Polar de Greeve, Stockfood/Europapress

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons