Yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel

Recept på yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel

Frukost och efterrätt i ett! Denna yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel är det bästa av två världar.
02 mars, 2020

4-6 portioner

Du behöver:

2 gelatinblad

1 vaniljstång, fröna

2 1/4 msk (45 g) ljus agavesirap

4 dl grekisk yoghurt

2 dl vispgrädde

Till servering:

1 granatäpple

50 g mandelsplitter

Gör så här:

  1. Blöt upp gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna, blanda dem med sirapen.
  3. Tillsätt yoghurt och blanda väl.
  4. Vispa upp 1 dl vispgrädde i en annan skål.
  5. Värm resterande grädde till kokpunkten i en liten kastrull.
  6. Ta från värmen.
  7. Krama vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma grädden.
  8. Rör tills gelatinet helt lösts upp.
  9. Ta ca 2 msk av yoghurtblandningen och rör ut i den varma gräddblandningen så den kyls ner lite.
  10. Tillsätt sedan resterande yoghurtblandning och rör till en jämn kräm.
  11. Vänd försiktigt ner vispgrädden och fördela krämen i 4–6 små portionsglas.
  12. Låt stå kallt i kylskåp i 3 timmar.
  13. Servera med granatäppelkärnor och rostad mandel på toppen.
Recept på yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel

Yoghurtpannacotta med granatäpple och mandel.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk

LÄS MER:

Bjud på magisk pannacotta med kokos

Mumsig pannacotta med Ahlgrens bilar

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: