Yoghurtglass med körsbärskompott

Yoghurtglass med körsbärskompott.

Svalkande yoghurtglass med ljuvlig körsbärskompott. Godast blir glassen i glassmaskin, men rör du om ofta går den att göra i frysen.
16 september, 2015

4 personer

Tid: 1 timme

Körsbärskompott:

1 kg körsbär

200 g socker (ca 2 1/4 dl)

1 vaniljstång, fröna

Yoghurtglass:

1 1/2 dl lättmjölk

1/2 liter naturell yoghurt, 3–4 % fetthalt

2 äggvitor

150 g ljust rörsocker (1 2/3 dl)

Gör så här:

Gör körsbärskompotten först så den får svalna. Koka körsbär och socker på låg värme tills bären brister och det börjar tjockna. Ta av från värmen, rör ner vaniljfrön och låt blandningen kallna helt. Ta bort kärnorna. Värm mjölken i en kastrull på låg värme och låt sedan svalna till rumstemperatur. Vispa äggvitorna och blanda dem med yoghurt och socker. Vänd försiktigt ner det i mjölken. Häll det i glassmaskin eller i en bunke som du placerar i frysen, rör om då och då.

Fyll små formar med 2 tsk kompott, lägg sedan ett lager med glass, och avsluta med ytterligare ett lager kompott. Lägg formarna i frysen och låt dem stå där i cirka 1 timme.

Yoghurtglass med körsbärskompott.

Yoghurtglass med körsbärskompott.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: