Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Yoghurtglass med körsbärskompott

16 sep, 2015
AvRedaktionen
Yoghurtglass med körsbärskompott.
Svalkande yoghurtglass med ljuvlig körsbärskompott. Godast blir glassen i glassmaskin, men rör du om ofta går den att göra i frysen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 1 timme

Körsbärskompott:

1 kg körsbär

200 g socker (ca 2 1/4 dl)

1 vaniljstång, fröna

Yoghurtglass:

1 1/2 dl lättmjölk

1/2 liter naturell yoghurt, 3–4 % fetthalt

2 äggvitor

150 g ljust rörsocker (1 2/3 dl)

Gör så här:

Gör körsbärskompotten först så den får svalna. Koka körsbär och socker på låg värme tills bären brister och det börjar tjockna. Ta av från värmen, rör ner vaniljfrön och låt blandningen kallna helt. Ta bort kärnorna. Värm mjölken i en kastrull på låg värme och låt sedan svalna till rumstemperatur. Vispa äggvitorna och blanda dem med yoghurt och socker. Vänd försiktigt ner det i mjölken. Häll det i glassmaskin eller i en bunke som du placerar i frysen, rör om då och då.

Fyll små formar med 2 tsk kompott, lägg sedan ett lager med glass, och avsluta med ytterligare ett lager kompott. Lägg formarna i frysen och låt dem stå där i cirka 1 timme.

Yoghurtglass med körsbärskompott.
Yoghurtglass med körsbärskompott.

Av: Nicoline Olsen
Foto: Christian Petersen

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons