Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Yoghurt med pepparkakskross, kanderade nötter och fikon

24 nov, 2017
AvRedaktionen
Lyxig yoghurt med pepparkakskross, kanderade nötter och fikon. Varför inte tjuvstarta adventsfirandet med den här härligheten till frukost?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

1 dl blandade nötter, tex hasselnötter och mandel

1 dl socker

ca 4 dl yoghurt

2 färska fikon

2 msk flytande honung

4 st pepparkakor, till exempel Annas Original Pepparkakor

Gör så här:

Smält sockret i en stekpanna tills det fått en gyllene färg. Häll i nötterna och rör om. Bred ut och låt svalna på ett bakplåtspapper. Hacka de kanderade nötterna i mindre bitar. Lägg upp yoghurten i serveringsglas, strö över krossade pepparkakor och de kanderade nötterna. Toppa med ett halvt fikon och lite flytande honung. Garnera med en hel pepparkaka.

Yoghurt med pepparkakskross, kanderade nötter och fikon.
Yoghurt med pepparkakskross, kanderade nötter och fikon.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons