Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Yakitori – kycklingspett med miso

08 jan, 2018
AvRedaktionen
Yakitori – kycklingspett med miso.
Yakitori är kycklingspett på japanska. Här har vi marinerat dem med miso och mirin. Ät som de är eller servera med ris och gärna lite extra grönsaker.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 portioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

4 msk misopasta

2 msk socker

4 msk mirin (sött rismatvin)

250 g kycklinglårfiléer (skurna i 2 cm tjocka bitar)

3 salladslökar (skurna i 2 cm tjocka bitar)

Gör så här:

  1. Blanda miso, socker och mirin tills sockret har smält.
  2. Varva kyckling och lök på grillspett.
  3. Pensla kycklingen och löken med en del av grillsåsen och fortsätt pensla då och då medan du grillar tills kycklingen är genomstekt.
Yakitori – kycklingspett med miso.
Yakitori – kycklingspett med miso.

Av: Jennifer Joyce
Foto: Phillip Webb

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons