Populärt: Mat Vegetariskt Alla recept Midsommarmat Midsommardrinkar Grillat Vintips till middagen Sommarmat

Wokad kyckling med rostade cashewnötter

05 aug, 2017
AvRedaktionen
Wokad kyckling med rostade cashewnötter. Foto: Frida Wismar
Gott och fräsch recept med wokad kyckling av Fredrik Paulún. Servera med rostade cashewnötter, en god sallad och dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

600 g kycklinglårfilé

80 g rostade cashewnötter

Marinad:

1 röd chilifrukt

1 citrongrässtjälk

4 vitlöksklyftor (finhackade)

4 msk rapsolja

4 msk thailändsk fisksås

Sallad:

2 paprikor i olika färger

1 squash eller gurka

100 g babyspenat

Dressing:

2 msk rapsolja

1 msk pressad lime

örtsalt

Gör så här:

Dela chilin, skrapa ur fröna och strimla den fint. Banka lätt på den vita hårda delen av citrongrässtjälken och finhacka den. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda marinaden.

Skär kycklingen i små strimlor och låt dem marinera i en halvtimme. Stek kycklingen i en wokpanna/stor stekpanna med marinaden tills den är genomstekt, det tar cirka 5 minuter. Blanda i nötterna.

Skär paprikor och squash i bitar och blanda ihop med spenaten. Rör ihop dressingen och häll över.

Wokad kyckling med rostade cashewnötter. Foto: Frida Wismar
Wokad kyckling med rostade cashewnötter. Foto: Frida Wismar

Ur kokboken ”LCHQ” (Fitnessförlaget) av Fredrik Paulún

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons