Wokad kyckling med rostade cashewnötter

Wokad kyckling med rostade cashewnötter. Foto: Frida Wismar

Gott och fräsch recept med wokad kyckling av Fredrik Paulún. Servera med rostade cashewnötter, en god sallad och dressing.
05 augusti, 2017

4 personer

Du behöver:

600 g kycklinglårfilé

80 g rostade cashewnötter

Marinad:

1 röd chilifrukt

1 citrongrässtjälk

4 vitlöksklyftor (finhackade)

4 msk rapsolja

4 msk thailändsk fisksås

Sallad:

2 paprikor i olika färger

1 squash eller gurka

100 g babyspenat

Dressing:

2 msk rapsolja

1 msk pressad lime

örtsalt

Gör så här:

Dela chilin, skrapa ur fröna och strimla den fint. Banka lätt på den vita hårda delen av citrongrässtjälken och finhacka den. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda marinaden.

Skär kycklingen i små strimlor och låt dem marinera i en halvtimme. Stek kycklingen i en wokpanna/stor stekpanna med marinaden tills den är genomstekt, det tar cirka 5 minuter. Blanda i nötterna.

Skär paprikor och squash i bitar och blanda ihop med spenaten. Rör ihop dressingen och häll över.

Wokad kyckling med rostade cashewnötter. Foto: Frida Wismar

Wokad kyckling med rostade cashewnötter. Foto: Frida Wismar

Ur kokboken ”LCHQ” (Fitnessförlaget) av Fredrik Paulún