White Guide Café 2018 – hela listan!

Dessa godsaker hittar du på MR Cake i Stockholm.

Se hit, alla fikaälskare! Nu är listan klar över vilka caféer som tar plats i White Guide Café 2018. Den prestigefulla guiden innehåller i år 338 fikaställen över hela landet – inklusive 42 nya.
18 april, 2018

Under året har White Guides anonyma testare besökt över 400 caféer runt om i hela Sverige. Av de drygt 400 caféerna tog sig 338 stycken in på den prestigefulla listan. Bland de listade finns 42 nya caféer, 38 stycken har kommit in på listan för första gången medan fyra av dem har gjort en comeback.

– Bland årets cafétrender kan vi bland annat se ett nytt intresse för att återupptäcka, förnya och förbättra lite okända bakverksklassiker, ett allt starkare intresse för ursprungsteer och att frukosthela-dagen-konceptet är här för att stanna, säger caféredaktör Lena Ilkjaer.

Alla caféer i White Guide Café 2018 >>

En av nykomlingar i årets guide är MR Cake i centrala Stockholm, som öppnade så sent som i september 2017. Bakom caféet står stjärnkonditorerna Mattias Ljungberg och Roy Fares.

– MR Cake är ett café och konditori som bygger på vår kärlek till hantverket, där amerikansk cafékultur möter svensk fika with a twist, skriver de två grundarna på kaféets Instagram.

Läs mer: Mattias Ljungberg och Roy Fares öppnar MR Cake

Mattias Ljungberg och Roy Fares står bakom MR Cake.

Mattias Ljungberg och Roy Fares står bakom MR Cake.