Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon

Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon.

Närmare husmanskostshimlen än så här kommer man inte! Servera wallenbergarna och potatispurén med rårörda lingon och gröna ärter.
02 mars, 2017

Tid: 1 timme

4 personer

Du behöver:

1/2 dl ströbröd

4 dl grädde

4 äggulor

400 g kalvfärs

salt och vitpeppar

smör (till stekning)

Potatispuré:

450 g potatis

1/2 dl grädde

1 dl mjölk, 3 %

15 g smör

riven muskot

salt och vitpeppar

Rårörda lingon:

250 g lingon

1/2 dl socker

Gör så här:

Häll lingon och socker i en skål och blanda om. Rör runt lite då och då tills allt socker löst sig. Skala och skär ner potatisen i mindre bitar, koka i saltat vatten cirka 25 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av lite innan du gör purén. Värm grädde och mjölk i en kastrull och häll över potatisen. Vispa till en fluffig puré. Smaka av med smör, salt och peppar. Häll ströbröd, grädde, muskot och äggulor i en bunke och blanda, låt dra ett par minuter och rör sedan ner färsen. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Låt sen stå ett tag innan du formar smeten till biffar, cirka 1 1/2 cm tjocka. Vänd dem i lite ströbröd innan du steker dem i smör cirka 4 minuter på varje sida. Servera wallenbergarna och purén med rårörda lingon och gröna ärter.

Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon.

Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon.

Recept: Linda Lundgren
Foto: Fabian Björnstjerna

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: