Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Vitlöksbröd med vitlökssmör

01 dec, 2017
AvRedaktionen
Jessica Frejs vitlöksbröd med vitlökssmör.
Tricket för ett gott vitlöksbröd är egentligen bara massor med smör, det är det som gör det. Testa Jessica Frejs smarriga recept så förstår ni!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

– När jag var barn och vi var på restaurang beställde vi alltid vitlöksbröd och det är fortfarande bland det godaste jag vet, berättar Jessica Frej.

Tips! Det går jättebra att förbereda smöret och förvara i kylen eller frysen och låta tina i rumstemperatur när det ska användas.

4 portioner

Tid: 10 minuter

Du behöver:

75 g rumsvarmt smör

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

1 krm salt

1 dl finhackad persilja

4-5 skivor gott ljust bröd, behöver inte vara purfärskt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg smör och olja i en skål. Pressa i vitlöken, tillsätt salt och persilja och rör ihop till ett kryddsmör.
  3. Bred smöret på brödet
  4. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 5 minuter tills smöret smälter och brödet blir lite krispigt i kanterna
  5. Lägg upp på ett stort fat och servera genast.
Vitlöksbröd med vitlökssmör.
Vitlöksbröd med vitlökssmör.

Ur ”Supergott och supersnabbt” (Bonnier Fakta) av Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons